Op de Authentieke Dag zijn verschillende unieke oldtimers van 40 jaar en ouder te bewonderen.
Op de Authentieke Dag zijn verschillende unieke oldtimers van 40 jaar en ouder te bewonderen. (Foto: )

Authentieke Dag Vreeswijk

VREESWIJK - De oude kern van Vreeswijk gaat op zaterdag 7 september weer op authentieke wijze bruisen. Ditmaal in de sfeer van de jaren 50 met een Amerikaans tintje. Extra feestelijk: de Authentieke Dag Vreeswijk viert dan ook nog eens haar 10-jarige jubileum en pakt daarom er flink uit.

Zoals vanouds zijn er van en voor vele liefhebbers verschillende unieke oldtimers van 40 jaar en ouder te bewonderen zoals (vracht)auto's en motorfietsen tot tractoren en brommers. Er zal ditmaal op speciale wijze een startsein geven worden voor de oldtimerrit die gaat in de omgeving van Vreeswijk langs de Hollandse waterlinie.

De oude dorpskern van het oude historische Vreeswijk wordt weer een groot feestfestijn met circa 250 verschillende oldtimers, talloze kraampjes en optredens van rock-bands. Om de kuiten te laten kriebelen wordt er voor de vetkuiven en de dames met suikerspinnen op hun de hoofd en met uitwaaiende petticoats, rockmuziek ten gehore gebracht en dixielandmuziek. Zo zal de Midwest Cover Band 'vergeten' hits spelen uit de jaren 70 en 80 zoals Country, Blues, Rock(&roll). Ook zal die middag Country Yvonne optreden. Marilyn Monroe is 's middags aanwezig zodat er prachtige authentieke foto's kunnen gemaakt worden bij de verschillende auto's. Op het Raadhuisplein zal een aantal Amerikaanse Cadillacs staan waar ook de Gamble Blue Cats 50's Rock & Roll Tribute Band optreedt. Er wordt door echte Vreeswijkers van de Fort Vreeswijk Country Line Dancers een line danceshow gegeven. De SWINGDIXIE3 muziekband speelt echte meestamp dixielandmuziek. Verder zijn er verschillende kraampjes van de plaatselijke middenstand, drie biertenten met Nieuwegeins ambachtelijk gebrouwen bier, speciaal gemaakte unieke Vreeswijkse bonbons eventueel met een kopje koffie, snacks en eetgelegenheden/horeca en een souvenirshop in een Amerikaans busje. In de stand van Citroën wordt aandacht besteed aan het 100-jarige jubileum van dit bijzondere merk. Voor het goede doel is er een kinderspel waarvan de opbrengsten zijn ten behoeve van KiKa. Dus…. komt dit zien! Dit alles heeft een aantal enthousiaste vrijwilligers georganiseerd met bovenstaand resultaat.

Meerijden met uw oldtimer? Schrijf u dan in via www.authentiekedagvreeswijk.nl .
Na betaling van 15 euro staat u op de lijst om aan deze wervelende dag als deelnemer mee te doen. Voor de deelnemers is er na afloop een unieke herinnering. Alleen komen kijken en genieten? Dat kost helemaal niets.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden