IVN-kraam op markt
IVN-kraam op markt (Foto: M van Genderen)

IVN Nieuwegein/IJsselstein e.o. viert 25-jarig bestaan.

NIEUWEGEIN - Het jubileum wordt gevierd op de typische IVN-manier met een overdaad aan natuuractiviteiten. Je kunt bloemen strijken, vogels kijken, waterbeestjes bekijken, er is een natuur-knutselhoek en nog veel meer. Verder zijn er verschillende mini-excursies. Er worden bezoeken gebracht aan de vlinderidylle en er zijn natuur-schoonwandelingen.

Ook duurzaamheid komt op informatieve en speelse wijze voor jong en oud onder de aandacht. Werkgroep Klimaat Neutraal IJsselstein is aanwezig met o.a het brood-zakkenspel, Zero Waste en diverse groenprojecten.

We willen niet alleen van de natuur in onze gemeenten genieten, maar ook graag iets terug doen. Daarom gaan we biologische bloembollen planten voor de bijen. Vergeet niet om zaadjes mee te nemen voor de biologische zaden ruilbeurs!

Om het geheel van de nodige allure te voorzien zal een en ander plaats vinden onder het toeziend oog van 'duurzaamheidskoningin' Minima.

Het jubileum vindt plaats in en om het MEC in het natuurkwartier in Nieuwegein op zondagmiddag 8 september van 13:00 tot 17:00 uur. Toegang is gratis, iedereen is van harte welkom om er een feestelijke middag van te maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden