koor in folkloristische outfit
koor in folkloristische outfit (Foto: eigendom Het Lysenko Koor)

Start Projectkoor Byzantijnse Liturgie

NIEUWEGEIN - het Projectkoor Oekraïense Byzantijnse Liturgie van Het Lysenko Koor gaat dinsdag 10 september van start. Ieder die van zingen houdt en geïnteresseerd is in Byzantijnse liturgie wordt hierbij uitgenodigd deel te nemen.

'Wij zoeken geoefende zangers en zangeressen, die heel veel zin hebben in een nieuwe uitdaging. Wat Gregoriaanse gezangen zijn voor de Katholieke kerkmuziek, zijn de Byzantijnse liturgische gezangen voor de Oekraïense kerkelijke cultuur. Deze kerkmuziek is fascinerend mooi, je voelt de intense kracht ervan tijdens het zingen. Ervaar de schoonheid van het Onze Vader en de verschillende litanieën in de Oekraïense taal. Pastoor Brenninkmeijer, zeer bekend met de Byzantijnse tradities en een begaafd iconenschilder zal een interessante lezing verzorgen. Een deel van de repetities zal plaatsvinden in de fraaie Nicolaaskerk in Nieuwegein (Jutphaas).'

Deelnemers krijgen alle relevante zaken die voor dit project nodig zijn: alle partituren van de te oefenen liederen, muziek en uitspraak op audioapp, 6 repetities van 2 uur per twee weken, start 10 september en eindigend begin december met een liturgische dienst in de Nicolaaskerk in Nieuwegein.  Deelname aan dit unieke project bedraagt € 85,- en dient bij inschrijving te worden betaald.

Spreekt dit alles je aan, geef je dan op voor dit unieke project via info@lysenko.nl.

www.lysenko.nl

Meer berichten