De bbq op buurtplein Zuid werd georganiseerd door Annemiek, de initiatiefneemster van 'Eet je mee', en de buurtverbinder. Op de dag zelf hielpen het team van 'Eet je mee' en de winkeliers van Hoog Zandfeest.
De bbq op buurtplein Zuid werd georganiseerd door Annemiek, de initiatiefneemster van 'Eet je mee', en de buurtverbinder. Op de dag zelf hielpen het team van 'Eet je mee' en de winkeliers van Hoog Zandfeest. (Foto: )

Buurtplein kijkt terug op geslaagde buurtbarbecue

NIEUWEGEIN - Buurtplein Zuid heeft de zomerperiode afgesloten met een buurtbarbecue op het plein. Ruim 80 mensen hebben samen gegeten. "Het was een gezellig en vol plein. Muziek, de zon en temperatuur gaven nog een heerlijk vakantie gevoel!"

"Samen eten lijkt een 'simpele dagelijkse bezigheid', maar vanzelfsprekend is het niet. Het samen eten komt in veel huishoudens niet eens dagelijks voor, want je eet bijvoorbeeld onderweg, voor de televisie, op je werk of na het sporten. In andere culturen is men het anders gewend: eten doe je samen! En het liefst zo vaak mogelijk, want samen eten doet een mens goed. Op buurtplein Zuid is er van alles mogelijk om samen te kunnen eten en zelfs samen koken." MOvactor heeft gemerkt dat de wens er is om meer gebruik te kunnen maken van de keuken en het restaurant op het buurtplein. Daarin gaan ze voorzien. "We gaan de activiteiten van FAIR's dan ook anders organiseren. Dit betekent dat er de mogelijkheid is om overdag onze keuken en restaurant te benutten als inwoner van Nieuwegein voor gezellige kook- en eetmomenten. Hoe meer, hoe liever. Wees welkom! Wil je weten wat er mogelijk is, heb je ideeën, drink een kop koffie met Jaimy om samen van gedachten te wisselen."

Meer berichten