Donderdagmiddag 26 september kan iedereen meedoen aan de 'Iedereen kan sporten dag' in Merwestein.
Donderdagmiddag 26 september kan iedereen meedoen aan de 'Iedereen kan sporten dag' in Merwestein.

Iedereen kan sporten dag!

NIEUWEGEIN - G-volleybal, rolstoelbasketbal, tafeltennis en nog veel meer bij 'Iedereen kan sporten dag' op 26 september.

Speciaal voor mensen met beperking, voor degene die niet mee kunnen met het reguliere sportaanbod of om te ervaren hoe leuk aangepast sporten eigenlijk is, organiseren SportID, Reinaerde, Wateronderzoeksinstituut KWR en Samen voor Nieuwegein een sport- en spelmiddag onder de noemer 'Iedereen kan sporten dag'. Deze sportmiddag wordt gehouden op donderdag 26 september, in de nationale sportweek, in Sport- en evenementencompex Merwestein. De Iedereen kan sporten dag wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Nieuwegein.

Reinaerde, een organisatie waar mensen met een beperking wonen en werken, komt met ruim 100 deelnemers naar deze sport- en spelmiddag. Julia van Weelden van SportID: 'Iedereen is welkom om mee te doen, zo zijn er verschillende organisaties uitgenodigd, maar je bent ook van harte welkom om zelfstandig, met een ouder, vriend of vriendin langs te komen. Het is wel handig om je even aan te melden. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat iedereen goed wordt begeleid bij het meedoen aan de activiteiten.''

Programma
SportID heeft samen met vele anderen gezorgd voor een mooi programma. Julia: ''Er is voor iedereen wel wat te doen. In groepjes ga je langs verschillende activiteiten, waaronder G-volleybal, rolstoelbasketbal, tafeltennis, G-hockey, rolstoelvaardigheid, handbiken, fietsen op de duofiets, freerunnen, bewegen met plezier op maat, bijzonder boksen, stoelyoga, dansen en verschillende spelactiviteiten.''

Vrijwilligers
De sport- en beweegactiviteiten worden gegeven door sportverenigingen en sportaanbieders. Daarnaast levert KWR zo'n 40 vrijwilligers om iedereen die meedoet te begeleiden en te helpen bij de activiteiten.

Aanmelden
Aanmelden voor de 'Iedereen kan sporten dag' kan bij Julia van Weelden, j.vanweelden@merwestein.nl.

Meer berichten