Met een imposante lengte van 1.96 meter komt wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven naar sportpark Galecop om de 'Dag van de Sportclub' te openen. Foto: Sportpark Galecop
Met een imposante lengte van 1.96 meter komt wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven naar sportpark Galecop om de 'Dag van de Sportclub' te openen. Foto: Sportpark Galecop

Wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven op sportpark Galecop

NIEUWEGEIN - Sport doet iets met je. Dat is het thema van de Nationale Sportweek die landelijk wordt georganiseerd. Nieuwegein is dit jaar door NOC NSF gekozen als host city voor de Nationale Sportweek. Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 september zijn er in de stad allerlei sportieve activiteiten bij sportclubs, -verenigingen, Sport- en Evenementencomplex Merwestein, op scholen en in de wijken. Elke dag heeft een thema met passende activiteiten. Van 'dag van de sportclub', gezondheidsdag, #beactivenight tot familiedag. Tijdens de nationale sportweek kunnen alle bewoners, jong en oud, kennismaken en meedoen met nieuwe sporten en beweegactiviteiten.

'Het is fantastisch om te zien hoeveel organisaties in Nieuwegein zich als partner inzetten tijdens de Nationale Sportweek. Sport en bewegen helpt niet alleen om fit te blijven, maar geeft ook plezier en sociale contacten. Het belooft een geweldig sportieve week te worden. Doe vooral mee en ontdek wat sport met jou doet', aldus wethouder John van Engelen (sport).

Hoogtepunten uit het programma
De Nationale Sportweek start op vrijdag 20 september om 9.00 uur op City met de officiële opening. De kick-off staat in het teken van het guinness book of record capoeira. Maar liefst 1200 basisschoolleerlingen gaan samen proberen het wereldrecord 'de grootste Capoeirales' te vestigen. Zaterdag 21 september krijgt Nieuwegein groot bezoek. Met een imposante lengte van 1.96 meter komt wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven naar sportpark Galecop om de 'Dag van de Sportclub' te openen. Op deze dag zetten veel sportclubs en -verenigingen hun deuren voor iedereen open om gratis te ervaren hoe leuk sporten is. Het overzicht van deelnemende sportaanbieders, locaties en tijden is te vinden op www.sportidnieuwegein.nl.

Tijdens de Watersportdag op zondag 22 september lanceert Nieuwegein de 17 kilometer Waterlinie-fietsroute. Een route langs bijzondere plekken in Nieuwegein zoals Fort Jutphaas, de Plofsluis, Fort de Batterijen, Fort Vreeswijk en Park Oudegein. Iedereen kan vanaf 13.00 uur bij Fort Vreeswijk opstappen voor een gezamenlijke fietstocht. Dat je ook actief kunt sporten en bewegen als je boven de vijftig bent, wordt duidelijk op dinsdag 24 september. Olga Commandeur, bekend van Nederland in Beweging, komt naar Nieuwegein om het huidige beweegrecord 55+ (met 240 deelnemers) te verbreken. Bij Sport- en Evenementencomplex Merwestein is vanaf 9.30 uur een informatiemarkt voor 55+ sport en bewegen en van 10.30 tot 13.00 uur een beweegproeverij.

Meer weten?
Benieuwd naar wat er nog meer te doen is? Het volledige programma van de Nationale Sportweek staat op www.sportidnieuwegein.nl.

Meer berichten