Toonladder Galecop gaat los!
Toonladder Galecop gaat los! (Foto: Nancy Oostrom)

Toonladder Galecop gaat los met lustrum!

NIEUWEGEIN - Vrijdag 20 september blijkt een dag met een gouden randje als de kinderen op sportieve wijze dit feestjaar openen. Vroeg in de ochtend wordt iedereen verzameld een aangekleed om met de bus naar het terrein naast City Plaza vertrekken. Daar zal samen met alle scholen van de stichting Robijn een poging gedaan worden het wereldrecord capoeirales te verbreken. De les werd gegeven ter opening van de Nationale Sportweek.

Capoeira is een Braziliaanse dans- vechtsport waar ook veel acrobatiek bij komt kijken. Grondoefeningen zijn afgewisseld met dansende vechtbewegingen. De kinderen van De Toonladder Galecop hebben 30 minuten lang fanatiek meegedaan met de les die verzorgd werd door Manuel Furtado, bekend als Mestre Picapau. Dit alles onder toeziend oog langs de kanten van de stewards, die controleren of alles juist wordt uitgevoerd.

De kinderen moeten helaas nog wel even geduld hebben, want pas over drie maanden wordt bekend of het wereldrecord daadwerkelijk behaald is. De camerabeelden worden nu opgestuurd naar Guinness World Records, waar uitvoerig geteld gaat worden. Eén ding is zeker, de kinderen van De Toonladder Galecop hebben alles uit de kast getrokken om dit record te behalen, zijn sportief bezig geweest en hebben het enorm naar hun zin gehad!

Sponsorloop
Als klap op de vuurpijl start om 12 uur voor alle kinderen van de Toonladder Galecop de sponsorloop in het park naast de school. In de weken ervoor hebben de leerlingen gezamenlijk een goed doel gekozen voor de opbrengsten, namelijk het KWF!

Met deze motivatie, een zonnetje in de lucht en fantastische aanmoedigingen van familie langs de kant, overtreffen de kinderen alle verwachtingen. Met één ronde van 500 meter werd door geen enkele leerling genoegen genomen en liepen enkelen zelfs drieënhalf kilometer hard. In totaal zijn er van groep 1 tot groep 8 meer dan 1600 rondes gelopen. Tussen deze kanjers hield directeur Leendert-Jan Meijwaard het maar liefst 24 rondes vol. Terug in de klassen wordt er gretig uitgerekend wat de opbrengst zal worden voor het KWF.

Meer berichten