Toneelvereniging Vol Moed viert 60-jarig bestaan

ZIJDERVELD - Toneelvereniging Vol Moed viert op zaterdag 5 oktober haar 60e verjaardag met een receptie. De vereniging uit Zijderveld hoopt daarbij veel (oud-)leden te ontmoeten. De receptie duurt van 14.00 tot 17.00 uur en wordt gehouden in De Krooshof, te Zijderveld. 

Vol Moed bestaat uit amateurtoneelspelers uit de hele Vijfheerenlanden die twee keer per jaar een blijspel uitvoeren in De Krooshof in Zijderveld. In dit gebouw oefenen de spelers elke maandagavond. Dit hele jaar is het feest: na een bezoek aan de musical Mama Mia in januari en de komende receptie in oktober spelen de acteurs al het hele oefenseizoen onder leiding van een professionele regisseur. Dit om in november twee voorstellingen te geven in theater De Franse School in Culemborg. Er is gekozen voor een groot toneelstuk waarbij zoveel mogelijk spelers tegelijkertijd op het podium kunnen staan. Overigens, de spelers doen nog veel meer dan alleen op toneel de show stelen. Ze slepen met decorstukken en verven de meest artistieke decors.

Op 5 oktober is het precies zestig jaar geleden dat vijf enthousiaste mensen met liefde voor het toneel de Toneelvereniging Vol Moed oprichtten. Dit vieren de huidige leden met een receptie in De Krooshof, Het is soms lastig om de oud-leden te bereiken'', vertelt voorzitter Anna Kool. "Vandaar dat we onder andere via deze weg ons best doen om de oud leden uit te nodigen voor onze receptie.''

Meer berichten