cursisten van J.Tijssen
cursisten van J.Tijssen

Expo: De Zee

NIEUWEGEIN - Woensdag 3 oktober t/m zaterdag 5 oktober tonen cursisten van keramiste Jacqueline Tijssen hun visie op en in de zee in keramiek. Dit alles is te zien bij KunstGein Podium én in de etalage (voorheen Manschot) aan de raadstede 75.

Om het jaar wordt er tijdens de keramieklessen in het atelier van Jacqueline Tijssen een thema gekozen, waar elke cursist naar eigen inzicht mee aan het werk gaat. Dit kan zijn een abstract onderwerp of zoals dit jaar de natuur die hen kan inspireren.

Heel divers heeft men gewerkt. Soms herkenbare bewoners van de zee, soms een eigen interpretatie van de golven. De vuurtoren die waarschuwt voor de gevaarlijke zee. Of het plezier dat de zee kan verschaffen. Er is gewerkt met klei, bewerkt met glazuren en oxides. Sommige cursisten zijn al 20 jaar bezig en anderen zijn beginners. Maar het plezier – om bij het thema zee te blijven- spat er vanaf.

U bent van harte welkom om deze bijzondere expositie te bewonderen.

Zaterdag 5 oktober vanaf 15.30 uur is de afsluiting met een hapje en een drankje.

Podium is open op woe-, do-, vrij-, za. 13.00-17.00. Een van de kunstenaars is altijd aanwezig. Voor meer informatie kijk op onze site http://kunstgein.nl/expositie.

U vindt Podium in het atrium (begane grond) van Stadshuis Nieuwegein.

Meer berichten