Anoek van der Heijden (Kinderfysiotherapie IJsselstein) geeft hardloop aanwijzingen aan enthousiaste leerlingen.
Anoek van der Heijden (Kinderfysiotherapie IJsselstein) geeft hardloop aanwijzingen aan enthousiaste leerlingen. (Foto: Saskia Nota)

Kidsclinic Nedereindse Berg Loop een succes

REGIO - Afgelopen week heeft de Nedereindse Berg Loop in samenwerking met Anoek van der Heijden (Kinderfysiotherapie IJsselstein) en Marsel Wiegand Bruss (BodyRun) hardloopclinics gegeven op een aantal basisscholen in IJsselstein.

Na een korte introductie en warming up werden de kinderen aan het lopen gezet met verschillende oefeningen, waarmee hun hardloop techniek kan verbeteren. Ook het uithoudingsvermogen werd op de proef gesteld. En als laatste was er natuurlijk nog een estafette wedstrijd. Er was veel enthousiasme en er werd hard gestreden en gelopen.

Voor kinderen die enthousiast zijn over het hardlopen, organiseert De Nedereindse Berg Loop samen met Kinderfysiotherapie IJsselstein en Body Run een extra kidscinic op woensdag 30 oktober om 15.30 uur bij de Nedereindse Berg. Opgeven kan via info@nbloop.nl. Met deze gratis extra clinic kunnen maximaal 20 kinderen meedoen.

De clinics zijn geroganiseerd ter voorbereiding op de 7e editie van de Nedereindse Berg Loop. Het evenement wordt gehouden op zondag 3 november op en rond het gelijknamige wielerparcours in Nieuwegein. Er zijn diverse afstanden te lopen op alle niveau's, zowel voor kinderen als volwassenen. Inschrijven kan via de website van de Nedereindse Berg Loop: www.nedereindsebergloop.nl.

Meer berichten