Een aantal dozen van deze tulpenbollen is bezorgd bij het kinderdagcentrum Skippy van Reinaerde. Foto: PR
Een aantal dozen van deze tulpenbollen is bezorgd bij het kinderdagcentrum Skippy van Reinaerde. Foto: PR (Foto: DonSatino)

Rotaryclubs gaan strijd met polio aan

Nieuwegein - Afgelopen donderdag, 24 oktober, is het 'Wereld Polio Dag' geweest. Op deze dag geeft Rotary wereldwijd extra aandacht aan de strijd tegen deze ziekte en de voortgang die is geboekt. Al vele tientallen jaren zetten Rotaryclubs en -vrijwilligers zich onvermoeibaar en vastberaden in voor de strijd tegen polio.
Om de benodigde fondsen hiervoor bijeen te krijgen, verkopen ze hier in Nederland speciaal voor dit doel gekweekte tulpenbollen met wel een heel toepasselijke naam: 'End Polio Now'.

Op initiatief van de twee Nieuwegeinse Rotaryclubs, 'Nieuwegein' en 'Vianen-Vreeswijk', hebben enkele leden van deze clubs een aantal dozen van deze tulpenbollen bezorgd bij het kinderdagcentrum Skippy van Reinaerde om daarmee de tuin in het voorjaar wat kleur te geven. En niet alleen tulpenbollen, maar ook een grote hoeveelheid kleurige ballonnen voor de kinderen van dit centrum.

Dit is echter niet het enige wat de rotaryclubs doen. Jaarlijks vertrekt er een team uit deze regio om mee te helpen bij het immuniseren van de kinderen in de betrokken gebieden tegen deze verlammende ziekte.
De vooruitgang die we met onze inspanningen wereldwijd hebben bereikt, is opmerkelijk. Komt polio in 1988 nog voor in 125 landen, met jaarlijks 350.000 nieuwe gevallen, thans zijn het er nog maar twee, Afghanistan en Pakistan, en is het aantal poliogevallen tot 71 teruggebracht

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden