Huiskamer Fokkesteeg
Huiskamer Fokkesteeg (Foto: Wim Verhaak (bewerkt door Hanny Plomp-van Rheenen))

Een eigen huiskamer voor wijkbewoners Fokkersteeg

FOKKERSTEEG - Een eigen huiskamer voor bewoners, door bewoners, is het motto van Wijknetwerk Fokkesteeg. Begin volgend jaar realiseert het Stichting Wijknetwerk Fokkesteeg een eigen huiskamer voor onze wijkbewoners. Dat is het wijknetwerk overeengekomen met Stichting Lister, de huurder en exploitant van La Caza aan de Hoornseschans 101.

De huiskamer krijgt een eigen plaats in het wijkhuis. De naam La Caza zal worden gewijzigd. Wie helpt mee? Het wijknetwerk nodigt alle bewoners en/of ondernemers uit Fokkesteeg uit om mee te denken of mee te helpen deze huiskamer van Fokkesteeg op te knappen en in te richten. Van handige Harry's tot creativelingen, iedereen is welkom. Aanmelden kan eenvoudig per mail: info@fokkesteeg.nl

Afgelopen zomer heeft het Wijknetwerk een enquete gehouden onder de Fokkestegers naar hun wensen en behoeftes met de vraag: Wat mis je in de wijk. Bovenaan stond bij de antwoorden, dat bewoners een gezellige ontmoetingsruimte / wijkhuis missen. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat mensen met jonge kinderen graag activiteiten willen in een wijkhuis. Verder willen bewoners graag activiteiten tegen eenzaamheid, nieuwe mensen ontmoeten en samen spellen doen.

Waarvoor zou men naar een wijkhuis komen? De meerderheid heeft ingevuld: ontmoeten, gezellig koffie of een borrel, activiteiten (kaarten, biljarten, darten, bingo), creatieve dingen en workshops ingevuld. Het viel op de er 4 x expliciet werd genoemd: “leren naaien”. Samen met de Stichting Lister en Stichting Balans kunnen wij dit nu gaan invullen.

Het wijknetwerk wil graag dat bewoners zelf de huiskamer vorm geven en zich hier thuis en betrokken voelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden