Chantal van Haaren (Nieuwegein) en Martijn Nieuwenhuisen (Houten) ondertekenen de statuten. 
Chantal van Haaren (Nieuwegein) en Martijn Nieuwenhuisen (Houten) ondertekenen de statuten.  (Foto: )

Nieuwe vereniging: 'Mentale gezondheid verbeteren'

REGIO - Sinds maandag 28 oktober is de oprichting van de Vereniging GZ-Psychologen en Psychotherapeuten (VGPL) een feit. Onder toeziend oog van notaris Van de Sandt van notariskantoor de Boer en Verouden te Houten werd de vereniging officieel opgericht. De vereniging heeft als doel de mentale gezondheid in de gemeenten en wijken in de regio Lekstroom te verbeteren.

Tot de regio behoren de gemeente Houten, Nieuwegein, IJsselstein en vijfherenlanden. Het verbeteren van de mentale gezondheid wil VGPL doen vanuit de samenwerking met eerstelijnspartners zoals de huisarts, fysiotherapeut en diëtist, maar ook met grotere zorginstanties in de GGZ. De kwaliteit van leven van de inwoners is het doel.

Door de samenwerking wordt mogelijk de wachtlijstproblematiek vermindert. Ook ontstaan meer mogelijkheden voor effectieve groepsgewijze behandeling van bijvoorbeeld angst, piekeren, relatieproblematiek of het leren omgaan met wisselende emoties. Door dit regionaal te verbinden kan er optimaal worden geprofiteerd van elkaars kennis en kunde.

Uiteindelijk is het doel dat de samenwerking van psychologen in de regio meerwaarde heeft voor de kwaliteit van leven van de burgers in regio Lekstroom. Kijk voor meer informatie en ontwikkelingen op www.medischcentrumdorp.nl/psychologie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden