Nedereindse plas
Nedereindse plas (Foto: Rob Kremme, Flickr CC)

Provincie wil investeren in recreatie Nedereindse plas

NIEUWEGEIN - De teleurstelling in Nieuwegein over het besluit van de gemeente Utrecht om de Nedereindseplas niet meer geschikt te maken voor zwemmen wordt gedeeld in Provinciale Staten. De provincie had geld toegezegd aan de gemeente Utrecht voor de sanering. Nu duidelijk is dat niet alle middelen voor de sanering daaraan besteed zullen worden (er is nog meer dan miljoen euro over) gaat de provincie op initiatief van de VVD fractie op zoek naar andere mogelijkheden om het gebied rondom de plas in te zetten voor natuurontwikkeling, sport en recreatie.

De vraag van de VVD fractie in de begrotingsvergadering van Provinciale Staten was om vooral het doel van de sanering (recreatie) niet uit het oog te verliezen. Dit werd breed gedeeld door gedeputeerde Bruins Slot en overige statenfracties. Eerder stelde Dhr. De Heer, commissielid voor de ChristenUnie hierover al vragen aan de gedeputeerde.

VVD fractievoorzitter André van Schie: “We willen na al die jaren wachten op een goede oplossing nu eindelijk eens duidelijkheid over wat er wél kan rondom de Nedereindse plas”.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden