Lucas ten Wolde, Bas van Veen en Lars Langbroek bij de prijsuitreiking
Lucas ten Wolde, Bas van Veen en Lars Langbroek bij de prijsuitreiking (Foto: Caroline ten Wolde)

Podiumplaats landelijke finale SlimmerIQuiz

NIEUWEGEIN/AMSTERDAM - Op woensdag 20 november stapten Lars Langbroek, Bas van Veen en Lucas ten Wolde uit groep 8 al vroeg in de trein richting Amsterdam. Daar vond de landelijke finale plaats van de SlimmerIQuiz.

Jaarlijks doet de Day a Week School in Nieuwegein mee met de SlimmerIQuiz. Deze quiz wordt sinds 2013 georganiseerd door Mensa, een vereniging voor hoogbegaafde mensen. De slimmerIQuiz begint met een individuele deelname aan de quiz op school. De drie best scorende leerlingen mochten vervolgens als team de strijd aangaan tegen de andere beste teams van de provincie Utrecht tijdens de scholenstrijd in Amersfoort. Ook die wonnen Bas, Lars en Lucas en dus mochten ze naar de landelijke finale aan de Universiteit van Amsterdam! Er waren woensdag 21 teams naar Amsterdam gekomen om te strijden voor een podiumplaats. De jongens uit Nieuwegein zijn na een spannende wedstrijd derde geworden! "Super knap van ze!" vindt hun DWS leerkracht Caroline ten Hove.

Lars, Bas en Lucas zitten op verschillende Fluenta basisscholen in Nieuwegein. Iedere dinsdag ontmoeten ze elkaar in de Beatrixschool, voor hun wekelijkse Day a Week School dag. Eén dag in de week krijgen ze daar anders les, omdat ze behoefte hebben aan meer uitdaging dan dat het reguliere onderwijs hen kan bieden.

Stichting Fluenta doet er alles aan om al hun leerlingen dat onderwijs te bieden dat passend en uitdagend is. Day a Week School is voor kinderen als Bas, Lucas en Lars een welkome aanvulling op de ‘gewone’ basisschool. Dat deze kinderen uitblinken qua leerprestaties en denkstrategieën kwam goed van pas afgelopen woensdag. Ze hebben hun talenten op het juiste moment ingezet! Toppers zijn het!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden