De nieuwe buurtkamer.
De nieuwe buurtkamer. (Foto: HD Strijker)

Eigen Buurtkamer voor bewoners Merwestein

NIEUWEGEIN - De buurtkamer aan de Leemwal 3 is eindelijk klaar. Dit is gelukt dankzij de inzet van meerdere buurtbewoners, Portaal, diverse fondsen en de gemeente. De grootste kosten zijn gedragen door Portaal aangezien de complete verbouwing door hen is betaald.

De buurtkamer was eerst verdeeld over twee ruimten. Nu is het kantoor van Portaal verhuisd naar een andere ruimte en zijn de twee muren tussen keuken en het oude kantoor gesloopt zodat er nu 1 grote ruimte voor de buurtkamer is ontstaan. Door de verbouwing is de buurtkamer toegankelijk vanaf de Leemwal en vanaf de Vlietwal. Via de ingang aan de kant van de Vlietwal is de buurtkamer tevens rolstoel toegankelijk.

Vanuit de nieuwe Buurtkamer willen wij van “Buurtwerk Merwestein” diverse activiteiten gaan starten. Niet alleen voor sport en spel maar bijvoorbeeld ook hobbymiddagen, kooksessies en ondersteuning aan medebewoners. Afgelopen jaar waren de voornaamste activiteiten alleen de koffiemomenten op dinsdagmiddag en op vrijdagavond.

Aangezien er veel vraag naar is om ook de weekenden de buurtkamer open te stellen, zijn we dit nog aan het onderzoeken hoe we dat het beste kunnen organiseren.

De officiële opening vind plaats zaterdag 11 januari 2020 van 16.00 tot 21.00

Neem eens een kijkje op onze website voor meer informatie: www.buurtwerkmerwestein.nl. De website staat nog in de steigers, maar ook daar wordt hard aan gewerkt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden