Nieuwegeins Kamerkoor.
Nieuwegeins Kamerkoor. (Foto: K&M)

Nieuwegeins Kamerkoor: Ceremony of Carols

NIEUWEGEIN - Op zondagmiddag 22 december is er in Nieuwegein een bijzonder kerstconcert. Wij voeren dan de Ceremony of Carols van Benjamin Britten uit. Tijdens een oversteek over de Atlantische Oceaan, midden in de Tweede Wereldoorlog zette Benjamin Britten een aantal gedichten uit de rijke Engelse literatuur prachtig op muziek in een- tot zesstemmige zettingen. Naast de zangstemmen speelt de harp een grote rol.

De eerste helft van het concert bestaat geheel uit bekende en minder bekende voornamelijk Engelstalige (kerst)liederen (carols) van Engelse en Amerikaanse componisten uit de 20e eeuw (o.a. Darke, Rutter, Blackford, Lauridsen). De enige uitzondering is The Crown of Roses van de Rus Tsjaikowsky dat al in het einde van de 19e eeuw werd geschreven. Enkele van deze carols worden begeleid door de harp, de rest wordt a cappella gezongen.

De harp wordt bespeeld door Regina Ederveen; de muzikale leiding is in handen van Frank Hilberink. Het concert vindt plaats in de Barbarakerk, Koninginnenlaan 3, Nieuwegein-Zuid Vreeswijk); aanvang 15.00 uur.

Toegangsprijzen: € 12,50 (voorverkoop; bij ingang € 15,00). Jeugd onder 16 jaar en Nieuwegein Stadspas: € 7,00 (voorverkoop; bij ingang € 7,50). Kaarten zijn te koop via de koorleden en via www.nieuwegeinskamerkoor.nl . Daar – en in de bijlage van dit bericht – vindt u meer informatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden