Suzie,Vince, Brett,Sett,Eric
Suzie,Vince, Brett,Sett,Eric (Foto: Eric Martherus)

Leerlingen Willem Alexanderschool op de bres voor Kika

NIEUWEGEIN - Afgelopen vrijdag heeft Eric Martherus, van Kika Team Tonie en Eric , de Willem Alexander School bezocht. Samen met Suzie Dijkstra (leerlinge uit groep 7A) gingen zij de klassen rond om te vertellen wat de opbrengst is van de sponsorloop een aantal weken geleden.

Net voor de herfstvakantie hebben alle leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 een sponsorloop gehouden rond de school. De organisatie was in handen van Wendy Dijkstra en Jitske Schaapveld. Beiden zijn lid van de oudergeleding van de Willem Alexanderschool.

Groep 1 en groep 2 hielden een speciale gymles met daarin een sponsoractiviteit voor kika. Ter voorbereiding op de sponsorloop kregen groep 8, groep 4 en de groepen 1 en 2 een voorbereidende gymles van Kika Team Tonie en Eric. Voor kika team Tonie en Eric was het een leuke ervaring om met de gemotiveerde leerlingen van de Willem Alexander school te werken. En de leerlingen vonden het leuk en er werd hard gewerkt getuige de rode wangetjes!

Deze werkwijze, een extra gymles, gegeven door een vakleerkracht bewegingsonderwijs (Eric Martherus) heeft zijn vruchten afgeworpen tijdens de sponsorloop. Alle leerlingen van groep 1 t/m groep 8 hebben hun uiterste best gedaan tijdens hun sponsoractiviteit. Allemaal enthousiaste gezichten van leerlingen, leerkrachten en ouders. Na de sponsorloop hebben alle leerlingen een medaille gekregen voor deze sportieve prestatie gekoppeld aan het goede doel Kika!!!

Al met al hebben alle leerlingen van de Willem Alexander school veel geld bij elkaar gelopen. De opbrengst voor Kika: 6452,20 euro!!! Een prestatie van de helden van de Willem Alexanderschool!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden