Jan Karens wordt nieuwe raadsgriffier in Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Jan Karens wordt de nieuwe raadsgriffier van de gemeente Nieuwegein. Dat heeft de gemeenteraad van Nieuwegein tijdens zijn vergadering op 12 december besloten. De benoeming gaat in op 17 februari 2020. De beëdiging vindt plaats in de raadsvergadering op 23 januari 2020.

De heer Karens is 33 jaar en woont in Utrecht. Momenteel is hij werkzaam bij de gemeente Utrecht als coördinator Stafbureau griffie en raadsadviseur voor Regionale zaken en Mobiliteit. Ook is hij commissiegriffier. Karens is de opvolger van Jolien Houtman, die in september startte als raadsgriffier bij de gemeente Amsterdam.

Karens: "Ik vind het bijzonder eervol om met mijn ervaring en netwerk de raad optimaal te faciliteren en zo bij te dragen aan de besluiten die de raad neemt voor Nieuwegein."

De griffier is het eerste aanspreekpunt van de raad. De griffier ondersteunt en adviseert aan de raad, de (raads)commissies, fracties en individuele raadsleden. De griffier is bij alle raadsvergaderingen aanwezig om het verloop ervan te stroomlijnen. De griffier en de ondersteuning van de griffier tezamen wordt de 'griffie' genoemd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden