Dorpskerk, de musical

NIEUWEGEIN - Dorpskerk, de musical gaat over de kerk in 2020 en speelt op vrijdag 17 januari in een fraai, 200 jaar oud kerkgebouw: de Dorpskerk in Jutphaas (Nedereindseweg 1-3n. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de voorstelling begint om 20.00 uur.

Verteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda spelen hun voorstelling 'Dorpskerk, de musical' in de Dorpskerk van Nieuwegein-Noord. De tekst en liedjes zijn speciaal geschreven ter gelegenheid van de viering van 200-jarig bestaan van de kerk. Actualiteit en geschiedenis van dorp en kerk vinden een plaats in een vrolijk verteld en gezongen verhaal.

Meeslepend verhaal

'Dorpskerk, de musical' vertelt het meeslepende verhaal van Roos en Pim. Roos is een actief kerkenraadslid van de Protestantse Gemeente in Nieuwegein. Samen met haar collega-kerkenraadsleden houdt zij de gemeente draaiende. Dit jaar viert de gemeente het 200-jarig bestaan van hun prachtige kerkgebouw. Pim is net in Nieuwegein komen wonen en heeft helemaal niets met welke kerk of welk geloof dan ook. Toch kruisen hun wegen elkaar, met onverwachte en spannende gevolgen. Hun liefde lijkt helaas geen kans van slagen te hebben, de verschillen zijn te groot. Gelukkig komt het allemaal goed, want "het is een musical".

Parodie

'Dorpskerk, de musical' is zowel een musical als een parodie op een musical. Nieuwe teksten op bestaande musicalliedjes, uit bijvoorbeeld The Sound of Music, West Side Story en Les Miserables, vertellen het universele verhaal van de liefde. De musical gaat over een actueel thema: de toekomst van kerkelijke gemeenschappen in Nederland.

Aanmelden kan bij Jetty Haalboom (j.j.haalboom@planet.nl). U bent dan verzekerd van een plaats. Ook zonder aanmelding bent u van harte welkom.

Entree is 5 euro, inclusief drankje na afloop.

Rob Zantinge
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden