Auto's op fietspaden

Door Anne-Marije Zwart

NIEUWEGEIN - Nog niet zolang geleden werd de SP geïnformeerd over een gesprek dat heeft plaatsgevonden tussen een inwoners van Galecop, de wijkcoördinator en een medewerker van de afdeling Verkeer. Aan de orde kwam het veelvuldig misbruik maken van het fietspad op de kruising Galcopperdijk en het Schermerhornpark door verschillende automobilisten.

De betreffende bewoners, die aan het gesprek deelnam, vertelde dat hij door een automobilist werd meegesleurd toen deze werd aangesproken over het onterechte gebruik van het fietspad. In verschillende contacten is vervolgens door de Galecopper gevraagd om een eerder verwijderd fietspaaltje weer terug te plaatsen. Hierdoor wordt voorkomen dat auto's nog langer van het fietspad gebruik kunnen maken.

Paaltjes

De politie heeft aangegeven dat het beter is om paaltjes te plaatsen omdat handhaving in de praktijk onmogelijk is. De SP wil van het college van B & W weten of het juist is dat ook van alle andere fietspaden in de stad dergelijke paaltjes gaan worden verwijderd. Indien dat zo is, waarom gebeurt dat en wanneer bent u dat van plan? Naar de SP begrepen heeft zouden de paaltjes verwijderd moeten worden, omdat er te veel ongelukken zouden gebeuren met fietsers die in botsing komen met paaltjes. Een overzicht van eventuele ongevallen zou hier duidelijkheid in kunnen verschaffen.

Bezorgdiensten

Tot slot ergert de partij zich aan bezorgdiensten die regelmatig, voor kortere tijd, hun voertuig op het fietspad parkeren omdat zij een pakket moeten afleveren. Hier door wordt een loopje genomen met de bestaande regels en zorgt dit regelmatig voor onveilige situaties.

Rob Zantinge
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden