In Utrecht ging de winst naar Wereldkeuken uit Nieuwegein. Eigen foto
In Utrecht ging de winst naar Wereldkeuken uit Nieuwegein. Eigen foto

Wereldkeuken Nieuwegein wint Kern met Pit Trofee Utrecht

UTRECHT/NIEUWEGEIN - Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten zaterdag de resultaten. Tijdens deze feestelijke bijeenkomsten in het hele land, is in elke provincie één project gekozen tot trofeewinnaar. Alle aanwezige deelnemers ontvingen het predicaat 'Kern met Pit' en 1000 euro voor het project. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie naar huis mocht met de trofee én 1.500 euro extra. In Utrecht ging de winst naar Wereldkeuken uit Nieuwegein.

In dorpshuis Vreeswijk geeft de Wereldkeuken kookworkshops aan jongeren van 10 tot 14 jaar én aan volwassenen van alle achtergronden. Een prachtig initiatief met alle ingrediënten van een echte Kern met Pit!

Partner

Provincie Utrecht is partner van Kern met Pit. Door de samenwerking kunnen in de provincie nog meer buurtinitiatieven deelnemen aan Kern met Pit. Alle twaalf ambitieuze buurtprojecten strijden op zaterdag 28 maart, tijdens het We doen het Samen! Festival, tegen elkaar in de landelijke finale voor een bijzondere prijs: de Gouden Pit. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit plus een geldbedrag, oplopend tot wel 3000 euro.

Netwerk

Sinds de start van Kern met Pit - 42 jaar geleden - zijn er ruim 5000 lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation. Dat zorgt vaak voor een enorme boost: ineens is er iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak of die weet bij wie je moet zijn in de gemeente. 

Rob Zantinge
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden