Joey heeft een pakaanval omgezet naar een klem op de pols met behulp van de Jo. Foto: Takeda Ryu Nederland
Joey heeft een pakaanval omgezet naar een klem op de pols met behulp van de Jo. Foto: Takeda Ryu Nederland

Nieuwegeinse Takeda dojo gastheer toernooi in Merwestein

NIEUWEGEIN - Takeda Ryu Nederland hield zondag een toernooi waarin de leerlingen van de drie Takeda dojo’s (Nieuwegein, Utrecht en Leidsche Rijn) de strijd aangingen in meerdere wedstrijdvormen. 

Takeda Ryu biedt training aan in vijf disciplines, maar op deze wedstrijddag lag de nadruk op drie van deze disciplines: Aikido, Iaido en Jodo. In zowel Aikido als Jodo waren er twee verschillende wedstrijdvormen. In deze disciplines werd een vrije uitbeelding gebruikt, met aanvallen en tegenaanvallen. Daarnaast was er de technische wedstrijd, waarbij de deelnemers zo correct mogelijk klemmen en worpen toepassen. Voor Iaido, Japans zwaardvechten, was er een toernooi waarbij deelnemers moesten laten zien dat ze snel en technisch correct konden steken en snijden. 

Publiek genoot

De leden van de Nieuwegeinse club vochten een aantal mooie wedstrijden en het publiek genoot zichtbaar van hen. Na een zwaarbevochten poulefase vol spannende wedstrijden wist Joey Krah de finales te bereiken. Tijdens de finales bleek hij zeer succesvol en behaalde hij maar liefst vier tweede plekken; voor de technische wedstrijd van zowel aikido als jodo en voor de vrije uitbeeldingen in wederom Aikido en Jodo. Ook bij het zwaardvechten, iaido, eindigde hij op het erepodium met een derde plaats. Een zeer knappe prestatie!  


Vol passie

Ook al waren de gevechten tijdens deze dag vol passie, de sfeer was er zoals we dat van Takeda Ryu gewend zijn; broederlijk en in samenwerkende mentaliteit. Belangrijker dan wie er won was dat de deelnemers het beste bij elkaar naar boven haalden, en dat is zeker gelukt. Zoals Joey Krah het achteraf beschrijft: “Voor mij was het toernooi een groot succes, ik heb het meeste genoten van de toernooien met klemmen en worpen. Met al dat vallen en opstaan werd mijn conditie flink op de proef gesteld” Na deze dag hebben alle deelnemers weer voldoende stof tot nadenken en genoeg om hard aan het werk te gaan voor het volgende toernooi. 

Mocht je mee willen trainen, kijk dan op www.takedaryu.nl voor drie gratis proeflessen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden