Auteur Manon Uphoff werd onlangs genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2020.
Auteur Manon Uphoff werd onlangs genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2020. (Foto: )

Manon Uphoff hoofdgast op literaire avond in bieb

NIEUWEGEIN - Manon Uphoff is komende donderdag, tijdens de Boekenweek, hoofdgast op een literaire avond in de bibliotheek. Het thema van de Boekenweek is ‘Rebellen en dwarsdenkers’.

Manon vertelt over haar boek ‘Vallen is als vliegen’, dat zich deels in Nieuwegein afspeelt. Het vertelt het verhaal van haar autobiografische jeugd, die zich tekende door incest en machtsmisbruik. Haar boek doorbreekt het zwijgen; daarmee is zij een rebel, een dwarsdenker. Gina van den Berg interviewt Manon Uphoff over het schrijven van deze persoonlijke roman; hoe geef je woorden aan het onzegbare en wat zijn de gevolgen? ‘Vallen is als vliegen’ is dé grote recensentenfavoriet van 2019.

Muziek

Meesterviolist en componist Myrthe van de Weetering reageert muzikaal op Uphoffs verhaal. Zij doet dit samen met Héctor Hezvás Vezedas en gitarist Thijs de Klijn. 

Gratis hapjes worden gemaakt door Claire Leo en Sophie Kok. Wie het boek nog niet heeft gelezen, kan een exemplaar reserveren bij het infopunt van de bibliotheek of online via de catalogus op www.detweedeverdieping.nu

De avond is alleen toegankelijk voor leden (inclusief clubkaarthouders). Entree: 5 euro. Aanmelden: actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. Manon Uphoff.

Rob Zantinge
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden