Er is keihard gewerkt door allerlei vrijwilligers om de planten rond te brengen.
Er is keihard gewerkt door allerlei vrijwilligers om de planten rond te brengen. (Foto: )

'Geef elkaar geen hand, maar een bloemetje of een plant'

NIEUWEGEIN - Stichting De Ruilfabriek bracht zaterdag 2000 planten rond bij inwoners van Nieuwegein die geen bezoek mogen ontvangen, niet het huis uit kunnen of juist heel veel extra’s voor andere mensen doen. Het initiatief is tot stand gekomen met styliste Sarah Dikker, door SBS6 als eerste op tv uitgeroepen tot Hollands Beste Bloemstylist. 

Sarah is al een tijdje een bekende bij De Ruilfabriek. Het project om 2000 planten rond te brengen is een onderdeel van het overkoepelende project #Flowers4Oxygen. Bloemen en planten dragen bij aan de volksgezondheid. Ook kunnen veel inwoners van Nieuwegein wel een opkikkertje gebruiken. 

Sponsoren

Het project is tot stand gekomen met verschillende sponsoren. Geinsgeluk is een van de sponsoren die, samen met de wijkcoördinatoren, een belangrijke rol spelen. CityPlaza -Wereldhave heeft een ruimte ter beschikking gesteld om de 2000 planten te verwerken, de ringen om de kaartjes zijn gesponsord door Boeketten.nl uit Galecop en WDM autohuur Nieuwegein heeft twee extra gratis bussen ter beschikking gesteld. 

Keihard gewerkt

Er is keihard gewerkt door allerlei vrijwilligers om de planten rond te brengen. Wethouder Jan Kuiper heeft de eerste planten uitgereikt bij Het Geinse Hof, wat met ontroering en dankbaar werd ontvangen.

Rob Zantinge
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden