Foto:

Versobering activiteiten 75-jaar Vrijheid in Nieuwegein

NIEUWEGEIN - In vervolg op de landelijke richtlijnen en de nieuwe leidraad van het Nationaal Comité heeft het Comité 4 en 5 mei Nieuwegein, in afstemming met burgemeester Frans Backhuijs, besloten de activiteiten voor 75 jaar Vrijheid aanzienlijk te versoberen. 

Nu bekend is dat de huidige beperkende maatregelen tot 1 juni zijn verlengd, kan het comité geen bijeenkomsten meer organiseren waar meerdere mensen aanwezig zijn. Zelfs als de beperkende maatregelen vervroegd worden opgeheven, heeft de organisatie niet de mogelijkheid om de voorbereiding van het uitgebreide programma op tijd klaar te krijgen.

Expositie komend najaar

Concreet betekent dit dat alle activiteiten worden geannuleerd, waarbij de expositie van het Kunstproject van scholieren wordt uitgesteld naar dit najaar. Het comité richt zich nu op alternatieven voor de herdenking op 4 mei en de viering op 5 mei, omdat deze juist in deze tijd een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de maatschappelijke verbinding. Wie met de organisatie mee wil denken, kan een mail sturen naar info@4en5meinieuwegein.nl.

De geplande Indië-herdenking op 15 augustus gaat vooralsnog gewoon door.

Rob Zantinge
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden