Het bestuur heeft de start van alle activiteiten opgeschort naar 1 juni. Eigen foto
Het bestuur heeft de start van alle activiteiten opgeschort naar 1 juni. Eigen foto (Foto: )

Wijknetwerk start later: 'Een domper voor ons allemaal'

Verbinden, elkaar helpen, juist nu!

NIEUWEGEIN - Eindelijk kwam de dag dat het wijknetwerk Fokkesteeg de eerste activiteiten zou gaan opstarten dichterbij. Na maanden van voorbereidingen, plannen maken, verbindingen leggen met bewoners, ondernemers en samenwerkingspartners en overleggen zou het wijknetwerk in april starten. De Coronacrisis gooide roet in het eten en met de aangekondigde maatregelen van het kabinet kon het bestuur niets anders dan de start van alle activiteiten opschorten, naar 1 juni.

Voorzitter Bianca: “Een domper natuurlijk voor ons allemaal. Nog in dezelfde week van de maatregelen hadden onze bezorgers de eerste nieuwsbrief met de agenda voor 2020 huis-aan-huis gebracht. Dat daar dan op deze manier een halt wordt toegeroepen, is niet leuk.

Maar na dat eerste baalmoment hebben we ons als bestuur snel herpakt. Want ook nu, of misschien juist wel nu, willen we er zijn voor de wijk en haar bewoners."

Hulp inroepen

Via de Facebookpagina van het wijknetwerk Fokkesteeg kunnen mensen met een hulpvraag de hulp van het wijknetwerk inroepen. Bij iedere vraag wordt geprobeerd een match te vinden met een andere wijkbewoner.

De kinderambassadeurs van de kidsclub houden via de social media de wijkbewoners op de hoogte van hun dagindeling. Hoe doen zij dat; thuis leren. “Lekker in je roze onesi rekensommen maken en taal”

Het wijknetwerk is er voor alle wijkbewoners. Het wijknetwerk is dan ook bijzonder trots op de kinderambassadeurs Anne, Reijn en Max, die echt de verbinding zijn met de jongste wijkbewoners. Het is daarbij geweldig dat het wijknetwerk een goede samenwerking heeft met basisschool De Schouw.

Grote verbinding onderling

Maar ook voor de volwassenen en de ouderen in de wijk komen er leuke dingen aan. Bianca: “Wij waren al overtuigd. Gezelligheid in de wijk geeft een grote verbinding onderling. Elkaar kunnen ontmoeten, gewoon op de bingo of de karaoke, kan zoveel meer zijn dan een avondje uit. En hoe leuk is het niet om met grote prijzen huiswaarts te keren?”

Dat vonden ze bij Van den Heuvel, infrastructuur ook. Mede dankzij een grote sponsoring van deze ondernemer, vestiging Nieuwegein, is het wijknetwerk in de mogelijkheid om mooie, grote prijzen voor de bingo te kunnen kopen en toch de bingoboekjes voor iedereen betaalbaar te houden.

Informatieve functie

Dit is slechts een voorbeeld van een mooie samenwerking. Naast alle gezelligheid heeft het wijknetwerk Fokkesteeg ook een informatieve functie. Middels het Fokkesteegoverleg, het wijkoverleg tussen bestuur, bewoners, gemeente, politie enzovoorts, houden de deelnemers elkaar goed geïnformeerd, is er ruimte voor initiatieven, wordt de wijk nog veiliger, schoner maar bovenal gezelliger gemaakt. 'Zoveel wat er aan zit te komen. En nee, de Corona zal ons niet stoppen, integendeel!'

Zodra het mag gaan de activiteiten van start. Op de Facebookpagina worden de startdatums en overige informatie geplaatst. Daarnaast is het wijknetwerk bereikbaar via het e-mailadres wnwfokkesteeg@gmail.com

Zin om je aan te sluiten? Het wijknetwerk kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken.

Rob Zantinge
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden