Brandweer past zich aan

NIEUWEGEIN - De brandweer van Nieuwegein Noord moet zich, als ieder ander, aanpassen aan deze periode. Zo wordt er niet meer gezamenlijk gesport en vervallen de oefenavonden. Want ook de brandweermensen moeten zo mogelijk anderhalve meter uit elkaar blijven.

Aangezien er toch behoefte was om samen te komen, hield de brandweer van Nieuwegein Noord donderdag een eerste virtuele oefenavond. Via Skype konden de brandweerlieden bijpraten en de laatste ontwikkelingen samen doornemen. 

De behoefte aan zo'n virtuele bijeenkomst was groot, want van de 27 werkzame vrijwilligers was de deelname met 21 personen hoog. Naast het bijpraten werd een presentatie gegeven over de nieuwe maatregelen waarmee in deze periode rekening gehouden moet worden.

Aanpassingen bij reanimeren

Zo zijn er voor hulpverleners aanpassingen bij het reanimeren, maar ook als mensen uit huis gehaald moeten worden, vaak in samenwerking met de ambulance. De brandweer draagt speciale pakken, brillen en mondkapjes om zichzelf te beschermen. Dit doet de brandweer bij alle personen die hulp nodig hebben, dus niet alleen bij personen met verdenking van Corona.

Het idee is nu om elke donderdag een virtuele oefenavond te organiseren. Zo kan de brandweer toch bezig zijn met het vak én bijgeschoold blijven.

Rob Zantinge
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden