Jeugd tot en met 18 jaar mag weer tennissen bij Rijnhuyse


Met posters en andere instructies wordt de jeugd op de voorzorgsmaatregelen gewezen. Eigen foto
Met posters en andere instructies wordt de jeugd op de voorzorgsmaatregelen gewezen. Eigen foto (Foto: )

Jeugd tot en met 18 jaar mag weer tennissen bij Rijnhuyse

NIEUWEGEIN - Met de versoepeling van de maatregelen tegen het coronavirus, kunnen jeugdleden van Tennisvereniging Rijnhuyse (tot en met 18 jaar) vanaf 3 mei weer vrij spelen op de tennisclub. Ook de training voor de jeugd (selectie en overige jeugdleden) wordt op maandag 4 mei hervat. 

Wel gelden voor beide activiteiten strikte voorwaarden. Zo wordt toegangshek tot het park 15 minuten voor de eerste trainingstijd geopend en alleen als de trainers er zijn, kan er zelfstandig gespeeld worden. Ook blijft het clubhuis dicht en mogen ouders/verzorgers het park niet betreden. Op basis van een uitgebreid plan van aanpak heeft de gemeente Nieuwegein goedkeuring gegeven om de banen van Rijnhuyse deels weer voor de jeugd vrij te geven. 

Q&A op website 

‘Om verspreiding van het virus te voorkomen, was tennisvereniging Rijnhuyse vanaf medio maart geheel gesloten’, aldus nieuwbakken voorzitter Marc van Wolferen. Ook het open jeugdtoernooi dat in maart gepland stond, heeft door het virus geen doorgang gevonden. We zijn blij dat de maatregelen iets versoepeld worden en dat de jeugd weer de baan op mag. Maar nog steeds moeten we heel voorzichtig zijn. Daarom hebben wij in ons plan van aanpak veel details opgenomen. Denk hierbij aan het instrueren van medewerkers en vrijwilligers tot het aanstellen van een toezichthouder op het park, maar ook aan de looproutes door het park en het zeer regelmatig schoonmaken van alle deurknoppen en kranen. Ook op de website hebben we onder de button ‘coronamaatregelen’ veel informatie opgenomen’.

Training

Naast dit alles heeft de club ook de invulling van de trainingen tijdelijk aangepast. Zo zijn alle zeven banen op dit moment beschikbaar voor de trainingen. En wordt het maximaal aantal kinderen en Jeugd bepaald door de verschillende leeftijdsgroepen, waarbij leeftijdsgroepen niet op één baan gemengd worden. Ook op het minibaantje van de club gelden regels qua aantallen en afstand houden. 

Leden informeren

Het belangrijkste in deze crisis is natuurlijk het informeren en instrueren van de leden; Zowel de ouders/verzorgers als de jeugdleden. Daartoe heeft de tennisvereniging alle communicatiemiddelen ingezet. Denk hierbij aan website, nieuwsbrieven, groepsapp’s en social media. Op het park hangen verder diverse posters met waarschuwingen en instructies. Ouders en verzorgers mogen niet verder komen dan het toegangshek van de club. 

Tennisvereniging Rijnhuyse

Tennisvereniging Rijnhuyse, gelegen aan Rond het Fort in Nieuwegein, is opgericht in 1969. Het tennispark met zeven allweather smashcourtbanen is gelegen in een prachtig deel van Nieuwegein, dicht bij het kasteel Rijnhuizen (Jutphaas). De actieve vereniging telt ruim 625 leden, van jong tot oud, en heeft ruimte voor nieuwe leden. 

Kijk voor meer informatie over de club en de activiteiten op www.rijnhuyse.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden