Jaap Tevel (rechts) neemt het eerste flesje Hartjes Bier in ontvangst. Het is gemaakt door Arjan Verheul (links) en Arie Liefhebber (midden). Foto: Ruud Laurens
Jaap Tevel (rechts) neemt het eerste flesje Hartjes Bier in ontvangst. Het is gemaakt door Arjan Verheul (links) en Arie Liefhebber (midden). Foto: Ruud Laurens (Foto: )

Hart onder de riem... met een biertje!

Door Naomi Wijling

NIEUWEGEIN - "We willen mensen op deze manier symbolische steun geven", vertellen Arie en Arjan. "Iemand die juist nu een hart onder de riem nodig heeft." Als je wordt genomineerd, krijg je dit te horen. Het flesje met Hartjes Bier kun je ophalen in de winkel van Arie op het Muntplein. Op gepaste afstand kun je het flesje van de draaiplank afhalen. Nomineer de persoon op de facebookpagina van Hartjes Bier, vertel waarom je deze persoon nomineert. Weet jij iemand? Nomineer deze persoon dan. Nomineren is mogelijk tot en met 15 mei.

Arjan en Arie wilden graag wat doen voor de medemens. Of het nu mensen zijn die in de zorg werken, mantelzorgers, vuilnismannen of mensen die een extra pannetje koken voor anderen. Als jij vindt dat iemand in het zonnetje gezet kan worden, nomineer deze persoon dan via de facebookpagina van Hartjes Bier. En wie weet krijgt hij of zij wel één van de veertig flesjes Hartjes Bier. Hartjes Bier is níet te koop.

Hoge bi

Eigenlijk zou het biertje gebrouwen worden door de heren voor de 11 Dorpentocht, waaraan Arie Liefhebber mee zou rijden met zijn hoge bi (fiets met groot voor- en klein achterwiel, red.). Helaas is deze tocht afgelast. En dus bedachten de heren dat het biertje ook weggegeven kan worden aan mensen die het verdienen, ongeacht het beroep of de reden. Het spontane idee ‘Hartjes Bier’ was geboren. “We willen Hartjes Bier weggeven aan veertig mensen", vertelt Arie. "Je kunt laten weten wie je wilt nomineren op onze facebookpagina. Laat de naam achter van de persoon en de reden waarom je diegene wilt nomineren", vertelt Arjan Verheul verder.

Veertig namen

Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen kiest Hidde van der Kluit uit de nominaties veertig namen. De naam Hartjes Bier is eigenlijk een afgeleide van iemand een hart onder de riem steken. “Want dat willen we met dit gebaar. We willen laten weten dat je wordt gewaardeerd om het werk dat je in deze tijd verzet", geeft Arjan aan. Op het etiket zijn twee hartjes te vinden en een prachtig gedichtje met de titel ‘En toen was alles stil’. De heren hebben er echt werk van gemaakt. Het eerste flesje is overhandigd aan Jaap Tevel. Hij werkt als IC-verpleegkundige in het Diakonessenziekenhuis en werkt dagelijks in het epicentrum in de strijd tegen COVID-19. Via een door Arie speciaal ontworpen draaiplank ontving Jaap het eerste Hartjes Bier. Jaap geeft aan zich vereerd te voelen dat hij op een voetstuk gezet wordt en dat zijn werk zo ontzettend gewaardeerd wordt. Momenteel zijn er zo’n tien mensen genomineerd. “Binnen no-time zaten we al op honderd likes", zegt Arie verbaasd. "Zo gaaf!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden