Wethouder Hans Adriani verrichtte de eerste sloophandeling. Eigen foto
Wethouder Hans Adriani verrichtte de eerste sloophandeling. Eigen foto

Startsein voor metamorfose

NIEUWEGEIN - Het Stationsgebied in City Nieuwegein krijgt een metamorfose. Het hele gebied gaat op de schop. Vrijdag gaf wethouder Hans Adriani (wonen, bouwen en transformeren) van de gemeente Nieuwegein het startsein voor deze vernieuwing. Hij deed dat door een stukje uit de zijmuur van het oude theater DE KOM in City te slopen. 

Wethouder Hans Adriani is blij dat de verdere vernieuwing van City, ondanks de coronacrisis, nu vorm krijgt. “Samen met provincie Utrecht, BRIDGES Real Estate en FRESCH Real Estate maken we het Stationsgebied in City Nieuwegein levendiger, aantrekkelijker, groener en duurzamer. Op termijn heeft iedereen hier voordeel van. Woningzoekenden, bewoners, winkeliers, reizigers en bezoekers van Cityplaza.” 

Totale vernieuwing

Over enkele jaren is het gebied onherkenbaar. Dan wonen er mensen in de 450 nieuwe woningen. Reizigers kunnen comfortabel reizen van en naar het moderne knooppunt voor tram en bus in City. Met de nieuwe trams met lage instap en elektrische bussen. Vanaf het levendige stationsplein loop je zo naar de winkels van Cityplaza en er zijn goede loop- en fietsroutes door het gebied.

Sloop al begonnen

Maar voor het zover is, moet er eerst gesloopt worden. Aannemersbedrijf Oskam is al begonnen en heeft het oude theater DE KOM van binnen al gestript. Vrijkomende onderdelen en materialen krijgen waar mogelijk een tweede leven. Nu wordt het gebouw zelf gesloopt. De gevel aan de kant van de trambaan blijft nog even staan. Die wordt vanaf juni gesloopt, als de tram buiten dienst is. 

Far East

Na het oude theater worden ook het voormalig Chinees restaurant Far East, het appartementencomplex aan de Weverstede, de leegstaande passage en de voormalige bioscoop gesloopt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden