Mondkapjes ook in Regiotaxi verplicht

Ook in de regiotaxi zijn reizigers verplicht om mondkapjes te dragen tijdens de rit. Dit is een van de extra maatregelen die zijn ingevoerd in het belang van de veiligheid en gezondheid van gebruikers van de regiotaxi in de provincie Utrecht.

UTRECHT/NIEUWEGEIN - De belangrijkste maatregelen zijn: Het dragen van een mondkapje is verplicht tijdens de reis. Als u deze niet draagt, kunt u geen gebruik maken van de regiotaxi. Mondkapjes zijn te koop bij de drogist, de supermarkt, het warenhuis of via een webshop. Zelfgemaakte mondkapjes zijn ook toegestaan; Ritten mogen gedeeltelijk weer gecombineerd worden. In een personenauto mogen twee en in een bus vier passagiers worden vervoerd; Bij een (telefonische) aanvraag van een rit vraagt de telefoniste of u verkoudheidsklachten heeft. Hééft u klachten, dan kunt u geen gebruik maken van de regiotaxi. 

Twijfel

Bij twijfel besluit de chauffeur of u wel of niet mee kunt. De regiotaxi kan niet gebruikt worden voor vervoer van en naar een corona-testlocatie; Als u hulp nodig heeft bij het in- en uitstappen van de regiotaxi, zorgt u dan voor iemand die u kan ondersteunen; Een scootmobiel kan op dit moment niet mee met regiotaxi, maar een (elektrische) rolstoel of rollator wel. Meer info over de regiotaxi in coronatijd: tel. 0900 1122445 (lokaal tarief).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden