Dinsdag 16 juni vond de allereerste vergadering Kinderambassadeurs Nieuwegein plaats. (Foto: Privé)
Dinsdag 16 juni vond de allereerste vergadering Kinderambassadeurs Nieuwegein plaats. (Foto: Privé) (Foto: )

Eerste vergadering kinderambassadeurs

Na de oproep, van Fay van Zuilen, tot kinderambassadeurs in alle wijken van Nieuwegein vond dinsdag 16 juni de allereerste vergadering Kinderambassadeurs Nieuwegein plaats.

NIEUWEGEIN - De wijken Fokkesteeg, Hoogzandveld, Galecop en Batau-Noord waren vertegenwoordigd door respectievelijk Anne, Max en Rijn. Amira. Vince. Fay. Er werd onder voorzitterschap van Fay druk vergaderd over het opstarten. Eerst moet de basis worden gelegd en taken verdeeld worden. Logo verzinnen website, nieuwsbrief en meer ambassadeurs werven kwam aan de orde.

De ambassadeurs waren het er snel over eens dat een campagne tegen pesten hoog op hun lijstje staat als alles goed is opgestart en ze aan het werk gaan als ambassadeurs van Nieuwegein, in eigen wijk. Ze vinden het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen, dat kinderen stoppen met pesten en kinderen niet discrimineren. Het allereerste besluit dat was genomen, was het overnemen van de yell van Fokkesteeg: “Samen zijn we sterk, samen dat zijn wij, iedereen die hoort erbij; in Nieuwegein....”. En zo kan ook de naam van de wijk worden ingevuld..

Kinderen in de leeftijd van 9 tot 13 jaar kunnen kinderambassadeur worden. Aanmelden kan via begeleidster Nathalie Nagtegaal: kinderambassadeurs@nieuwegeinsociaal.online.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden