Wat is het weer genieten! Gezellig samen komen onder het genot van een bakje koffie en thee. "Super dat het weer mag!" (Foto: Mirjam de Reuver)
Wat is het weer genieten! Gezellig samen komen onder het genot van een bakje koffie en thee. "Super dat het weer mag!" (Foto: Mirjam de Reuver) (Foto: Mirjam de Reuver)

De Pipowagen is weer geopend

Bewoners uit de wijk Jutphaas-Wijkersloot kunnen weer drie dagdelen in de week aanwaaien bij de pipowagen. Deze pipowagen staat symbool voor in contact komen met buurtgenoten. Natuurlijk onder het genot van een bakje koffie, thee en iets lekkers. Eén van de vaste bezoekers was zo blij en gaf aan: “Het lijkt wel alsof we weer op schoolreisje zijn, die kriebels!”

Nieuwegein - De teamleden Irma, Cecile en Mirjam van KOEK (Klimmen Op Eigen Kracht) hebben toen de Pipowagen de deuren moest sluiten, nauw contact gehouden met de mensen uit de wijk. “Dit was via WhatsApp, beeldbellen en zo meer,” vertelt Mirjam de Reuver. Ook is wekelijk een nieuwsbrief gemaakt en gemaild. “Het mooie is nu dat we heel veel informatie krijgen van de inwoners zelf. Eén inwoner schrijft, met veel plezier, wekelijks een column.” In de corona-tijd werd er een beer geschilderd op de pipowagen en waren er onder andere zwerfcadeaus te vinden. "Nu zijn we weer open en weten de mensen ons te vinden. We staan nu bij Professor Dr. Claylaan. Daar is het rustig en hebben we de ruimte. Het mooiste is dat de mensen weer volop genieten dat we weer mogen samenkomen. Met inachtneming van de regels.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden