Het was even wennen om afstand te behouden als je over de schouder met iemand meekijkt. (Foto: Naomi Wijling)
Het was even wennen om afstand te behouden als je over de schouder met iemand meekijkt. (Foto: Naomi Wijling) (Foto: Naomi Wijling)

Weer activiteiten bij buurtplein Doorslag aan zee

Zo langzamerhand kunnen de activiteiten weer opgestart worden in de buurtpleinen van MOvactor. Zo ook op Buurtplein Doorslag, waarbij de tuin is omgedoopt tot Doorslag aan zee.

Nieuwegein - Chantal Bos, buurtverbinder bij MOvactor, is blij dat de deuren van het buurtplein weer open zijn gegaan. En niet alleen zij is blij. “Het was natuurlijk een hele rare tijd. Zo ben je hier (bijna) dagelijks te vinden en heb je veel contact met de actieve inwoners en zo werk je thuis.” Het koken voor de mensen in de buurt vond nog wel plaats. “Voor zo’n 50 personen wordt er nog steeds wekelijks een warme maaltijd gekookt,” vertelt Chantal. “De dag voor het bezorgen is er een contactmoment tussen de mensen die de maaltijd krijgen en de mensen die de maaltijd bezorgen of bereiden. Mensen genieten hiervan.”

Contact gebleven

Onderling in de activiteitengroepen is het contact ook altijd gebleven. “De brei- en haakgroep hielden contact met elkaar, net als bijvoorbeeld de wandelgroep.” Bij zorgen om eenzaamheid werd Karin Alting, Welzijnscoach van MOvactor, ingeschakeld. En werden er belmaatjes gecreëerd. Ook dit werd als zeer positief ervaren. Toen uiteindelijk uitsluitsel kwam vanuit de overheid dat er wat meer gedaan kon worden, is Chantal samen met enkele actieve inwoners aan de slag gegaan om het buurtplein ‘coronaproof’ in te richten. “De activiteitengroepen stonden te trappelen om weer te beginnen. Maar helaas moeten sommige groepen nog even wachten.” Begin juni is gestart met de brei- en haakgroep, de lunchgroep en koffie-ochtend. “Van tevoren bedenk je hoe je de ruimte kunt inrichten, alleen blijkt dat in de praktijk soms niet te werken.” Dus zijn de zitjes anders ingericht maar werd er ook gekeken naar hoe drinken aangeboden wordt. Chantal is dit in de eerste week zelf gaan ervaren en vanuit die leermomenten heeft ze haar gastenteam ingelicht. Binnenkort komen er stickers op de vloer om mensen te attenderen op de 1,5 meter. Met het kinderdagverblijf zijn afspraken gemaakt over het brengen en halen van de kinderen. “Nu de temperatuur stijgt, kunnen we in de tuin zitten. Die hebben we gedoopt tot Doorslag aan zee. De brei- en haakgroep zit lekker in de tuin. Ze hebben de activiteit gemist, zo ook het elkaar zien. De tafels zijn op 1,5 meter afstand gezet. Per 2 zitten ze aan een tafel. De knuffels die ze elkaar wel eens geven, bewaren ze nog. En ook het uitje dat op de planning stond, moet nog even wachten. Het mag de pret niet drukken. Dat ze elkaar weer zien, is heel waardevol."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden