Initiatiefnemer van de schommel Ton de Vos. (Foto: Christine Aaftink)
Initiatiefnemer van de schommel Ton de Vos. (Foto: Christine Aaftink) (Foto: )

Ballast Nedam schenkt speeltoestel aan Bouwgein

Begin mei heeft Bouwgein haar hekken weer mogen openen en daar stond de kinderen een zeer aangename verrassing te wachten, namelijk een gloednieuwe schommel.

NIEUWEGEIN - De afgelopen tijd hadden de kinderen al een mooi bedrag gespaard door een sponsorloop, maar mede dankzij een gift van bouw- en ontwikkelbedrijf Ballast Nedam is de nieuwe en duurzame schommel werkelijkheid geworden. Nieuwegeiner Ton Vos, oud-medewerker van Ballast Nedam en tevens initiatiefnemer van deze actie, was overtuigd om het bedrag te schenken aan Bouwspeeltuin Bouwgein.

“De link tussen een bouwbedrijf en een bouwspeeltuin was immers snel gelegd en daarnaast wilden we graag iets doen voor een lokale stichting”, aldus Ton Vos. Zo werd contact gezocht met Bouwgein en konden de vrijwilligers van Bouwgein een schommel uitzoeken, een metalen netschommel. Tegelijkertijd kunnen 7 kinderen schommelen. De verzinkte palen zijn duurzaam en hebben om deze reden weinig onderhoud nodig. De plaatsing van de schommel is gedaan door firma Scherrenberg, een aannemer in grond, weg en waterbouw uit Nieuwegein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden