Ronald Walsteijn, voorzitter, tijdens het uitmeten van de zitplekken ivm de 1,5m maatregel en het stockeren van de looproutes. (Foto: Privé)
Ronald Walsteijn, voorzitter, tijdens het uitmeten van de zitplekken ivm de 1,5m maatregel en het stockeren van de looproutes. (Foto: Privé) (Foto: )

Nicolaaskerk start weer met vieringen

NIEUWEGEIN - Na de afgelopen tijd noodgedwongen dicht te zijn geweest, start de Nieuwegeinse Nicolaaskerk op 5 juli weer met het houden van vieringen. 

Door de coronacrisis was het niet mogelijk om bijeenkomsten te houden. Nu de coronamaatregelen enigszins versoepelen, mogen er ook weer fysieke bijeenkomsten in de kerk worden gehouden. Ronald Walsteijn, voorzitter Nicolaaskerk: 'Ik ben blij dat we ons geloof weer samen kunnen vieren. Verschillende activiteiten hebben we door de coronacrisis af moeten blazen. Rondom Pasen hadden we bijvoorbeeld allerlei leuke dingen voor kinderen gepland staan, zoals chocolade-eieren zoeken en palmpasenstokken maken. De Mariakapel is wel open gebleven, zodat mensen toch een plek hadden om naartoe te gaan en we zijn de afgelopen periode online actief geweest. Daarnaast zijn bepaalde dingen juist in een stroomversnelling gekomen. Zo willen we binnenkort ook starten met online-uitzendingen. Op die manier kunnen mensen die niet in de kerk kunnen zijn toch de mis meebeleven.'

Om op 5 juli weer met vieringen te kunnen starten moet er wel veel geregeld worden. 'We moeten voldoen aan het protocol van het bisdom en de voorzorgsmaatregelen van het RIVM volgen. Daarnaast moeten we ook een specifiek protocol voor onze kerk schrijven en dat ter goedkeuring voorleggen aan de parochie en de gemeente Nieuwegein. Een van de dingen die geregeld moesten worden, was een internetpagina met een ticketsysteem, want er moet wel vooraf gereserveerd worden als je de mis bij wil wonen. Op die manier houd je zicht op het aantal mensen, want overal in de kerk moet de 1,5 meter maatregel in acht worden genomen en het voorkomt teleurstelling. Door de 1,5 meter regel kunnen we namelijk maximaal 60 mensen per viering ontvangen. Het is jammer dat we niet meer mensen kunnen ontvangen, maar ook voor ons is gezondheid de eerste prioriteit. Overigens kunnen mensen die geen internet hebben ook naar het parochiecentrum bellen om te reserveren. Op onze website www.nicolaaskerknieuwegein.nl kan iedereen nadere informatie vinden.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden