Goed nieuws voor de locaties. (Foto: Privé)
Goed nieuws voor de locaties. (Foto: Privé) (Foto: )

ZorgSpectrum-locaties weer volledig open voor bezoek

NIEUWEGEIN - Fijn nieuws voor cliënten in De Geinsche Hof, Vreeswijk en De Dichter: per 1 juli zijn de beperkingen voor bezoek opgeheven.

Het Kabinetsbesluit van 19 maart jl. waarin werd aangekondigd dat de verpleeghuizen gesloten zijn voor bezoekers als gevolg van het coronavirus, was voor alle betrokkenen een verdrietig moment. Afgelopen woensdag 24 juni kwam gelukkig het bericht dat voor de verpleeghuizen geen beperkingen meer gelden voor bezoek. ZorgSpectrum is heel blij dat per 1 juli bewoners op alle dagen weer bezoek kunnen ontvangen.

Vanaf 25 mei hebben we de eerste stappen kunnen zetten om de locaties weer geleidelijk aan te openen. Bezoek door één vaste bezoeker op één moment per week was toen mogelijk. Vanaf 1 juli kunnen we gelukkig alle bezoekbeperkingen laten vervallen. Bezoek is gedurende de hele dag weer welkom op alle locaties van ZorgSpectrum.

De coronacrisis en de maatregelen daaromheen hebben ingrijpende gevolgen gehad en zijn voor velen pijnlijk voelbaar geweest. In de zoektocht naar wegen om desondanks aandacht te geven aan kwaliteit van leven heeft ZorgSpectrum een Ethisch Kompas ontwikkeld. Daarin wordt gezocht naar een balans tussen de wensen en behoeften van cliënt en familie enerzijds én de risico-inschatting op besmetting met COVID-19 anderzijds. Dit maatwerk zal de komende tijd nodig blijven, omdat het virus niet weg is uit Nederland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden