Yvonne de Haan overhandigt deelnemer van het eerste uur, Delano Meeus, zijn ‘goodie bag’ en het taartje. (Foto: Privé)
Yvonne de Haan overhandigt deelnemer van het eerste uur, Delano Meeus, zijn ‘goodie bag’ en het taartje. (Foto: Privé) (Foto: DonSatino)

Editie 2020 van Sport- en Speldag ook anders

Vele vaste deelnemers hebben er een jaar naar uitgekeken: de door Rotaryclub Nieuwegein dit jaar in juni georganiseerde 13e Sport- en Speldag.

NIEUWEGEIN - Deze dag, speciaal bedoeld voor jongeren met een verstandelijke beperking uit Nieuwegein en omgeving, heeft gewoon niet kunnen doorgaan. Voor hen dit jaar dus geen gezellige sportdag. De club heeft daarom gemeend voor de trouwe deelnemers aan deze dag de teleurstelling enigszins te moeten verlichten. Leden van de club hebben zaterdag 27 juni vijftig van deze jongeren opgezocht om hen een goed gevulde ‘goodie bag’ te bezorgen en een appeltaartje. 

De deelnemers zijn volgend jaar juni weer welkom voor een nieuwe editie van de Sport- en Speldag. De voorbereidingen hiervoor zijn al begonnen. Dat de jongeren en hun ouders of verzorgers blijkbaar zeer verrast zijn met deze sympathieke geste, blijkt wel uit het grote aantal blije reacties, dat de club heeft mogen ontvangen. Rotaryclub Nieuwegein wil met haar activiteiten een bijdrage leveren aan een betrokken samenleving, contacten tot stand brengen en steun geven aan elkaar. Deze Sport- en Speldag past daar prima bij. De club dankt de sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden