V.l.n.r.: Helene, Soebhas, Bryan, Paul, Janny en Thanh. (Foto: Naomi Wijling)
V.l.n.r.: Helene, Soebhas, Bryan, Paul, Janny en Thanh. (Foto: Naomi Wijling) (Foto: Naomi Wijling)

Pokémon Go, een spel dat je met zijn allen doet

Pokémon Go kwam in 2016 uit en was direct een hype. Anno 2020 wordt het nog steeds gespeeld. “Mijn kinderen zijn er mee gestopt. En nu ben ik degene die met vier accounts op stap ga,” zegt Soebhas (spelnaam: JayRey0810). In Nieuwegein zijn er nog steeds veel mensen actief met het spel en dat heeft geleid tot zelfs een relatie en een hechte vriendenclub.

Nieuwegein - “Vaak sta ik driekwartier eerder op om bijvoorbeeld een Pokémon te zoeken,” vertelt Paul (spelnaam: Polleke128). “Als ik dan op mijn werk kom, dan heb ik soms al aardig wat kilometers in de benen zitten." Ook na het werk springt hij op de fiets met zijn vrouw Janny (spelnaam: catwoman128), op jacht naar die ene Pokémon. Het spel gaat niet alleen om het vangen van een Pokémon. “Dat was in het begin zo,” vertelt Thanh (spelnaam: Exiadouble00). “Door de jaren heen zijn er steeds meer elementen bijgekomen in het spel. En is het doel van de maker van het spel om communities te gaan vormen absoluut bereikt.” 

Thanh is iemand die zelfs ’s nachts actief is als er weer een interessante Pokémon of gym gescoord kan worden. Van de zes vrienden zit niet iedereen in hetzelfde team en is het soms best balen als diegene met zijn team, jouw team uit een gym gooit. “Daarna kunnen we er altijd om lachen,” vertelt Bryan (spelnaam: IIIIIBryanIIIII). Gyms zijn locaties verspreid door heel Nieuwegein. Momenteel heeft Nieuwegein 123 gyms, dit is bijvoorbeeld bij de Beatrixsluis en Nederlandse leeuw. Deze gyms zijn allemaal te vinden in een andere app. Het is de bedoeling om deze gyms te claimen met jouw team (max. 6 leden kunnen in een gym) door een ander team eruit te gooien. Je hebt team Valor (rood), team Mystic (blauw) en team Instinct (geel), bij het aanmaken van jouw account kies je direct een team. “Het is een heel tactisch spel,” vertelt Thanh. “Op een afgesproken tijd gaan we met een aantal mensen naar een locatie toe om uiteindelijk in de gym te komen.” 

Helene (spelnaam: Ukkiepukkiemuk) vertelt: “Je komt heel vaak dezelfde mensen tegen. In de WhatsApp groep wordt ook allemaal informatie doorgegeven. Je houdt elkaar op de hoogte van een belangrijke Pokémon, locaties, en dergelijke.” Ook al zitten deze zes mensen niet allemaal bij elkaar in een team. Ze hebben het ontzettend leuk en gezellig. “We zijn een hechte vriendengroep (community) geworden.” En terwijl we buiten staan om de foto te nemen, wordt er al weer stiekem een Pokémon gevangen door iemand. Het is absoluut een verslaving, geven ze allemaal toe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden