Op Fietsenvoormijneten.nl vind je een overzicht van de al bekende stalletjes in de regio. (Foto: Linda Blankenstein)
Op Fietsenvoormijneten.nl vind je een overzicht van de al bekende stalletjes in de regio. (Foto: Linda Blankenstein) (Foto: )

Fiets en ontdek jouw dagelijkse eten langs de weg

Je eten kopen bij stalletjes langs de weg, kwekerijen, boerderijen en kleine winkeliers?

NIEUWEGEIN - Dat betekent eten uit je eigen streek, minder plastic verpakkingen verbruiken én je steunt er lokale ondernemers mee. Op Fietsenvoormijneten.nl vind je een overzicht van de al bekende stalletjes in de regio maar er zijn er vast nog veel meer. Daarom zoekt Fietsen voor m’n eten voorfietsers die nieuwe stalletjes ontdekken en helpen dit unieke recept verder te verspreiden onder enthousiaste inwoners. Smaakt dit voor jou naar meer? Fiets dan ook mee voor je eten.

Linda Blankenstein, coördinator van Nieuwegein fietst!, ontdekte ‘Fietsen voor m’n eten’ een paar weken geleden: ‘Normaal fiets ik een paar keer per week naar mijn werkplek in hartje Utrecht. Nu ik veel meer thuiswerk, mis ik mijn vaste fietsdoel. Door te fietsen voor m’n eten heb ik weer een leuk én functioneel doel: lekkere streekproducten kopen bij stalletjes langs de weg en boerderijen in Nieuwegein en omgeving. Zo kocht ik kaas en groente bij boerderijwinkel Nooit Gedacht op de Overeindseweg en fruit bij Nieuwhoff Fruit op de IJsselsteinse Hoogland. Onderweg geniet ik van de rustige en groene routes. En als ik stalletjes tegenkom die nog niet op de kaart staan, dan meld ik die meteen via de site.’ Zet de regio ook op de kaart en wordt voorfietser! Kijk voor meer info en het aanmeldformulier op de website www.fietsenvoormijneten.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden