Nancy Boone: "Natuurlijk komt er ook nog een tekening met het thema vakantie in Nederland." (Foto: Naomi Wijling)
Nancy Boone: "Natuurlijk komt er ook nog een tekening met het thema vakantie in Nederland." (Foto: Naomi Wijling) (Foto: )

'Creatief bezig zijn maakt mijn hoofd leeg'

Aldus Nancy Boone zat in de coronatijd, net als vele anderen, thuis te werken achter haar laptop. 

Door Naomi Wijling

NIEUWEGEIN - “Je hebt soms videovergaderingen met 15 mensen!,” vertelt ze. “Je bent naar je beeld aan het staren. En mijn werk vraagt redelijk veel van mijn hoofd.” Dus is ze gaan tekenen. En ze heeft de meest prachtige tekeningen gemaakt. Nieuwegein – Nancy maakte de tekeningen in eerste instantie voor vrienden en collega’s. Deze plaatste ze op Facebook. “Het tekenen en ook schilderen geeft je hoofd een andere focus. Het maakt mijn hoofd leeg. Je bent zo bezig met wat je aan het doen bent, dat er geen tijd is om na te denken over het werk.” 

En toen werden de tekeningen van Nancy gezien door iemand van KOEK (Klimmen Op Eigen Kracht). Of ze niet een tekening wilde maken voor in de nieuwsbrief. “Dus nu probeer ik iedere week een tekening te maken.” De inspiratie haalt ze uit een prachtig natuurboek. “Ik duik dan helemaal in een thema en zo weet ik nu dat er ontzettend veel dieren te vinden zijn in de woestijn.” Ze heeft tekeningen gemaakt met thema’s als bijvoorbeeld lente, woestijn, vlinders en de ijsvogel. Ook heeft een tekeningen gemaakt met het thema thee en koffie. Deze tekeningen schildert ze samen met Jasmijn Felix op de 1,5 meter bank die in de wijk komt. Het wordt een bankje met verschillende kopjes thee en koffie. “Ik vind het heerlijk om zo creatief bezig te zijn!”


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden