Gezellig deelnemen aan een Video-etentje kan door je in te schrijven via eetmee.nl/. (Foto: Inge Pont)
Gezellig deelnemen aan een Video-etentje kan door je in te schrijven via eetmee.nl/. (Foto: Inge Pont) (Foto: Inge Pont)

Stichting Eet Mee organiseert Video-etentjes

Met elkaar eten is een hele mooie vorm om mensen met elkaar in verbinden te brengen. Stichting Eet Mee heeft in de coronaperiode dan ook het initiatief Eet Mee Video-etentje in het leven geroepen. Waar normaal gesproken gasten aanschuiven bij een eetadres, schuiven de gasten nu digitaal aan bij iemand die een video-etentje geïnitieerd heeft. De gedachte, mensen samenbrengen door eten, van de stichting Eet Mee wordt zo gecontinueerd.

Nieuwegein – Stichting Eet Mee is ruim 10 jaar geleden opgezet. De stichting brengt mensen met elkaar in contact via etentjes thuis. “Via de website kun je je aanmelden als gast of als eetadres,” vertelt Annelies Kastein, directeur Stichting Eet Mee. “En dat levert een mooie mix van mensen op aan de eettafel.” Op de website kun je een profiel aanmaken en dan wordt er door Eet Mee een match gemaakt. “Ditzelfde principe wordt ook gehandhaafd bij video-eten. Je kunt aangeven een etentje te willen initiëren of je meldt jezelf aan als gast.” In het profiel dat je aanmaakt op de site kun je aangeven of je in contact wilt komen met mensen uit je eigen plaats of andere plaatsen, welke taal je wilt spreken en met welke leeftijd je ‘aan de tafel’ wilt zitten. 

“We hebben op dit moment mensen van in de 20 tot aan mensen van in de 70 die met elkaar aan het video-eten zijn,” geeft Annelies aan. In het begin moet vaak het ijs gebroken worden. Het is even onwennig. “Daarom helpen we ook daar waar nodig is met een aantal tips.” En als het nodig is, helpen vrijwilligers met het oefenen van videobellen. Voor het Video-eten heb je een laptop, tablet of mobiel nodig met camera en een microfoonfunctie. De videoverbinding die wordt opgezet, is in een veilige omgeving. Op de afgesproken tijd zit iedereen klaar met het bord en zichzelf in beeld om met elkaar te gaan eten. “En er vinden zoveel mooie en gezellige gesprekken plaats,” aldus Annelies, die zelf ook wel eens aanschuift. Ook na deze coronatijd wil de stichting deze vorm van video-etentjes blijven aanbieden. “We kunnen nu ook de mensen die minder mobiel zijn een gelegenheid bieden om met anderen in contact te komen en gezellig te eten.” Voorzichtig aan wordt weer gestart met het eten bij de mensen thuis. “Sommige ouderen vinden het prettig om weer te gaan eten bij hun vaste Eet mee-eetadres. Maar nog niet iedereen is hier aan toe.” Momenteel vindt het alleen plaats bij eetadressen die het willen en waar het allemaal volgens de richtlijnen kan. De nieuwe matches laten nog even op zich wachten. Aanmelden kan via: www.eetmee.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden