Afbeelding
Foto:

De Stamtafel - Ze weten veel meer van je dan je denkt

4 aug, 08:22 Column 247 keer gelezen

“Het is hier hollen of stilstaan met het weer hier. De ene dag vallen de mussen van het dak vanwege de hitte en andere dag moet je een vestje of zo aan vanwege de kou,” moppert een van de dames terwijl ze aanschuift. Haar boodschappentas dreigt weer om te vallen.  Ze zet hem goed tegen een stoelpoot. “Wat een gedoe is het toch soms bij die kassa’s van de grootgrutters. Sommige mensen doen er zo lang over voor ze alles hebben ingepakt en staan ze nog te treuzelen bij het afrekenen omdat de pinpas het niet doet.”

“Ik scan altijd zelf”, zegt Dirk. “Over een poosje hoeft dat helemaal niet meer. Er is al een grootgrutter die je boodschappen scant als je ze in je karretje legt. Je kan zo naar buiten lopen en als je thuis komt is het bedrag van je rekening.”

“Dat heb ik ook gelezen, maar je kan niet zomaar naar binnenlopen. Je moet eerst een app downloaden, dan weer een QR-code intikken voor je naar binnen mag. Zo maar even binnenwippen is er niet bij. Je wordt je hele route door de winkel gefilmd. Ze zien alles wat je in je karretje legt of weer terug legt. Ik vind het een eng idee. Geef mij nou maar een gewone kassa en een beetje ouwehoeren met de caissière. Cash betalen kan bijna nergens meer. Je kan zelfs bij de orgelmaker pinnen.”

“Kom op, je moet wel met je tijd meegaan hoor”, reageert Dirk. “Trouwens, ‘ze’ weten toch al meer van je dan je denkt.” Hij zit ineens driftig te zwaaien naar een wesp die lastig rond zijn hoofd vliegt. “Niet doen, gewoon blijven zitten dan gaan ze vanzelf weg”, raadt een van de dames aan. “Ja dat zal wel maar ik heb het er niet zo op. Ik ben jaren geleden eens in mijn nek gestoken toen ik stond te tennissen. Ze zeggen dat je die steek moet uitzuigen en dat deed mijn partner dan ook direct door om mijn nek te gaan hangen om die steek uit te zuigen, wat commentaar langs het veld opleverde van: ‘Zo geweldig was die bal nou ook weer niet!’.”Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Antonius Ziekenhuis klimt op de fiets en levert medicijnen thuis af Algemeen 10 aug, 10:59
Afbeelding
Ernstig ongeval op N421: twee mensen gewond 112 10 aug, 08:08
Afbeelding
Dit is de laatste Stamtafel. Het gaat u goed! Column 9 aug, 15:22
Afbeelding
SV Geinoord hervat training, maar nog niet iedereen terug van vakantie Sport 9 aug, 14:17
Afbeelding
Vrouwenkoor refreshSing viert al veertig jaar muzikaal feest Algemeen 9 aug, 08:38
Afbeelding
Toename aantal woninginbraken in zomerperiode: wat dekt de verzekering? Algemeen 9 aug, 08:24
Afbeelding
Doelman Mitchell van Oort terug in Nieuwegein Sport 7 aug, 20:07
Afbeelding
Onderzoek naar de beste behandeling van klachten van de voeten bij diabetes Algemeen 5 aug, 08:52