<p>In Galecop is er een health check in de vorm van een wandelroute.</p>

In Galecop is er een health check in de vorm van een wandelroute.

(Foto: Aangeleverd)

Wandel mee tijdens de health check in Galecop en ontvang een goodiebag met een stappenteller

  •   keer gelezen   Nieuws

NIEUWEGEIN • Nieuwegein is voor de derde keer host van de NOC*NSF Nationale Sportweek (17 t/m 26 september). Doel van die week is het om zo veel mogelijk mensen te inspireren om te bewegen en te sporten. Ook bibliotheek De tweede verdieping biedt in deze sportieve week allerlei informatie en inspiratie over bewegen en gezondheid. 


Zo is er in Galecop op donderdag 16 september een health check in de vorm van een gezellige, ontspannen wandelroute. Onderweg vinden deelnemers allerlei onderdelen waarbij ze inzicht krijgen in hun gezondheid. Natuurlijk is er ook aandacht voor cultuur, inspiratie en zorgen voor jezelf. De wandeling duurt ongeveer drie kwartier en begint bij Buurtplein Galecop. 

Zin om mee te lopen? Reserveer vooraf een tijdslot (start is van 11.00 uur tot 15.45 uur elk kwartier mogelijk) op www.detweedeverdieping.nu/agenda. Voor de eerste 120 aanmelders ligt een goodiebag klaar. De health check wordt georganiseerd door De tweede verdieping, MOvactor, SportID en Fysiotherapie Galecop. 

Lezingen

In het PLUS-café in de bibliotheek is er op maandag 20 september (14.30 tot 16.00 uur) een lezing door Remedica, bureau voor gezondheid en leefstijl. Remedica laat zien waarom het belangrijk is om te bewegen. Maar ook onderwerpen als de huid, spieren en hoe ze soepel te houden, darmklachten en mondverzorging komen aan bod. Leden van de bieb kunnen zich gratis aanmelden voor de lezing.  

Verder is er op donderdag 23 september een gratis lunchpauzelezing (12.15 tot 13.15 uur) in de bibliotheek: Regie over je allergie. Wie had er tien jaar gelden gehoord van een glutenallergie? Is een allergie te voorkomen? Neem het heft in eigen hand en pak de regie over jouw allergie. De lunchpauzelezing wordt gegeven door Harry van Egmond van Wellness Unlimited. 

Informatie

Meer informatie over de activiteiten in de bibliotheek staat op www.detweedeverdieping.nu/agenda. Meer lezen over de Nationale Sportweek? Ga naar www.sportidnieuwegein.nl. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten