• Spelers op het veld van de honkbal- en softbalvereniging Nieuwegein Diamonds.
• Spelers op het veld van de honkbal- en softbalvereniging Nieuwegein Diamonds. Foto: Jeene Langevoord

Nieuwegein Diamonds mag EK softbal 2024 organiseren

Nieuws 307 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Het jaar 2024 wordt een druk jaar voor de honk- en softbalvereniging Nieuwegein Diamonds. Ze zijn namelijk gevraagd om ondersteuning te bieden bij het EK softbal voor vrouwen en facilitator te zijn van een Europees Slow Pitch Toernooi en Baseball voor blinden. Voorzitter van honk-en softbalvereniging Nieuwegein Diamonds, Feiko van der Veen: “Geweldig dat we het EK softbal in 2024 mogen ondersteunen.”

Daarnaast komen de Blue Angels, waarvan softballegende André Prins de trainer is, tijdens het nieuwe seizoen op het veld van de Nieuwegein Diamonds trainen. Dit vanwege de diverse trainingsmogelijkheden die de accommodatie van de vereniging biedt. André Prins is een zeer bekend persoon binnen de softbalwereld en komt graag bij de Nieuwegein Diamonds. Prins is onder meer bondscoach geweest van Nederland, heeft de titel Hall of Fame internationaal en nationaal vanuit de federatie gekregen en heeft zich enkele jaren geleden verbonden aan de Blue Angels. 

Nieuwegein
“Bij de Blue Angels trainen dames met ambitie. Zij willen meer trainen en wedstrijden spelen”, geeft hij aan. “Deze dames komen vanuit verschillende windstreken en daarom is Nieuwegein een perfecte plek om te spelen. En helemaal vanwege de accommodatie, deze voldoet namelijk aan alle gestelde eisen. En dat is vrij uniek.” De Diamonds kijken ernaar uit om het damessoftbalteam te faciliteren. “Binnen onze vereniging hebben we drie herensoftbalteams, het zou mooi zijn als er op deze manier meer interesse komt in onze sport”, aldus Van Der Veen.

Baseball voor blinden
In april 2024 vindt een Europees Slow Pitch Toernooi plaats. “Verschillende teams vanuit Europa komen naar dit evenement toe. Het toernooi duurt enkele dagen”, geeft Van der Veen aan. “Later in het jaar vindt het EK softbal voor vrouwen plaats en wordt Baseball voor blinden gestart, een vorm van honkbal voor mensen met visuele uitdagingen. Het is een spelvorm op basis van geluid. In de ballen zitten belletjes, op het eerste honk klinkt er een bepaald geluid en er staan mensen te klappen om de spelers te laten weten waar ze naar toe moeten.”

‘Fantastische sport’
Dit wordt allemaal naast de gewone wedstrijden georganiseerd. “De kinderen trainen wekelijks en spelen daarnaast wedstrijden.” Wedstrijden zijn er voor de kinderen vanaf 5 jaar tot en met volwassen leeftijd. “Ik ben zelf op mijn veertigste begonnen met honkbal. En ik doe het nog steeds, ook al ben ik met pensioen. Het is gewoon een fantastische sport!” Nu de winterstop er is, wordt er Ultimate Frisbee gespeeld. Deze sport wordt iedere woensdag beoefenend van 19.30 tot 20.30 uur.

Naomi Wijling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Tot vier jaar cel geëist tegen vermeende drugsdealers en brandstichters Nieuws 18 uur geleden
• De ooievaars op het nest in Park Oudegein.
De lente komt eraan: twee ooievaars op het nest in Park Oudegein Nieuws 28 feb, 15:56
• Twee op de drie samengestelde gezinnen vallen binnen enkele jaren weer uit elkaar.
(Stief)ouders opgelet: nieuw initiatief voor samengestelde gezinnen van start in Nieuwegein Nieuws 28 feb, 15:21
• De toekomstige opvanglocatie voor vluchtelingen aan de Newtonbaan in Nieuwegein.
VVD: toekomstig azc in Nieuwegein moet opvang bieden aan LHBTIQ+'ers Nieuws 28 feb, 14:37
Afbeelding
Politie Nieuwegein zoekt eigenaar van gestolen gouden ketting Nieuws 28 feb, 10:24
• Op een pleintje aan de Ringwade trof de politie het afgestoken vuurwerk aan.
Grote hoeveelheid vuurwerk afgestoken naast gevangenis in Nieuwegein 112 28 feb, 09:20
• Boekenweek 2024 in De tweede verdieping.
Boekenweek in De tweede verdieping: alles over familie Nieuws 27 feb, 12:44
• Anesthesioloog Harold Nijhuis laat de nieuwe neurostimulator zien op de plaats waar deze geïmplanteerd wordt bij het bekken.
St. Antonius Ziekenhuis plaatst nieuwste neurostimulator: 'Langer vrij van pijn' Nieuws 26 feb, 14:48