• Foto ter illustratie.
• Foto ter illustratie. Foto: 123RF.com

Rechter zet stel met twaalf honden uit sociale huurwoning Nieuwegein na overlast

Nieuws 676 keer gelezen

NIEUWEGEIN • De rechter heeft afgelopen donderdag besloten dat een koppel en hun dochter met twaalf honden uit hun sociale huurwoning worden gezet. Al vier jaar lang worden buren gek van het stel. Dit meldt RTV Utrecht.

Het onophoudelijke geblaf van de honden, in combinatie met de hondenpoep in de tuin en geschreeuw in huis, maken dat de rechter vindt dat de woning ontruimd moet worden.”Het is niet normaal dat honden soms 3,5 uur achter elkaar blaffen. 

Overlast
Ook zitten de buren nooit meer in hun tuin vanwege de stank. De honden doen daar constant hun behoefte. Dit moét stoppen”, zei de advocaat van woningcorporatie Jutphaas Wonen twee weken geleden in de rechtbank. De woningcorporatie stond tegenover huurders die volgens hun buren al te lang overlast veroorzaken. Na veel gesprekken en waarschuwingen stopte de overlast niet. “Buren slapen bijna niet meer”, zei de advocaat van de woningcorporatie.

Ernstige inbreuk huurgenot
De woningcorporatie kreeg uiteindelijk gelijk: de huurders moeten hun huis uit. Van ‘goed huurderschap’ is met zoveel overlast geen sprake, aldus de rechter. “Het woongenot van omwonenden wordt aangetast en hun sociale en economische levens lijden hier intens onder.

De gedaagden (het Nieuwegeinse stel met de honden, red.) maken op dit huurgenot al sinds lange tijd ernstig inbreuk en hebben in de praktijk niet laten zien dat zij bereid zijn de overlast die hun honden geven effectief aan te pakken.”Hoewel het Nieuwegeinse stel twee weken geleden nog zei dat ze niet “precies” wisten welke klachten de buren hadden, vindt de rechter dat ze tijd genoeg hebben gehad om de overlast aan te pakken.

Maanden wachten
Het stel moet uiterlijk 1 juni 2024 hun huis uit. De rechtbank houdt rekening met de dochter van het Nieuwegeinse koppel, dat in mei eindexamen moet doen en daarom tot die tijd graag in de buurt van haar eigen school wil blijven wonen.Tijdens de zaak zuchtten de buren in de zaal over een uithuisplaatsing die nog maanden weg is. “Dan moet ik nog zó lang met die herrie omgaan”, hoorde je iemand toen zeggen. Van de rechter moet het Nieuwegeinse koppel de komende maanden wel proberen “de overlast die zij veroorzaken zoveel mogelijk te beperken”.

Bron: RTV Utrecht, Roos van Bijnen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Tot vier jaar cel geëist tegen vermeende drugsdealers en brandstichters Nieuws 19 uur geleden
• De ooievaars op het nest in Park Oudegein.
De lente komt eraan: twee ooievaars op het nest in Park Oudegein Nieuws 28 feb, 15:56
• Twee op de drie samengestelde gezinnen vallen binnen enkele jaren weer uit elkaar.
(Stief)ouders opgelet: nieuw initiatief voor samengestelde gezinnen van start in Nieuwegein Nieuws 28 feb, 15:21
• De toekomstige opvanglocatie voor vluchtelingen aan de Newtonbaan in Nieuwegein.
VVD: toekomstig azc in Nieuwegein moet opvang bieden aan LHBTIQ+'ers Nieuws 28 feb, 14:37
Afbeelding
Politie Nieuwegein zoekt eigenaar van gestolen gouden ketting Nieuws 28 feb, 10:24
• Op een pleintje aan de Ringwade trof de politie het afgestoken vuurwerk aan.
Grote hoeveelheid vuurwerk afgestoken naast gevangenis in Nieuwegein 112 28 feb, 09:20
• Boekenweek 2024 in De tweede verdieping.
Boekenweek in De tweede verdieping: alles over familie Nieuws 27 feb, 12:44
• Anesthesioloog Harold Nijhuis laat de nieuwe neurostimulator zien op de plaats waar deze geïmplanteerd wordt bij het bekken.
St. Antonius Ziekenhuis plaatst nieuwste neurostimulator: 'Langer vrij van pijn' Nieuws 26 feb, 14:48