<p>Tijdens de Week van Lezen en Schrijven hangt er in de bibliotheek, en op een aantal andere openbare plekken in Nieuwegein, een poster met diverse woorden die te maken hebben met taal. Eigen foto</p>

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven hangt er in de bibliotheek, en op een aantal andere openbare plekken in Nieuwegein, een poster met diverse woorden die te maken hebben met taal. Eigen foto

(Foto: )

E-reader winnen met een Nieuwegeinse woordzoeker

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Tijdens de Week van Lezen en Schrijven, van 7 tot en met 13 september, besteedt de bibliotheek extra aandacht aan laaggeletterdheid. Dit jaar is dat in de vorm van een woordzoeker.

In Nieuwegein wonen meer dan 7.500 mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Gelukkig zijn er veel manieren om te oefenen met lezen en schrijven. Zo vind je in de bibliotheek en door heel Nieuwegein diverse hulpmiddelen en instanties. 

Poster

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven hangt er in de bibliotheek, en op een aantal andere openbare plekken in Nieuwegein, een poster met diverse woorden die te maken hebben met taal. De woorden zijn alleen niet compleet: er ontbreekt een letter. De ontbrekende letters vormen samen een woord. Zo wordt Nieuwegein gezamenlijk met taal gevuld.

De prijzen

Te winnen zijn; eerste prijs: Kobo e-reader (ter waarde van 100 euro); tweede prijs: Boekenbon (ter waarde van 50 euro); derde prijs: Bibliotheek jaarabonnement (ter waarde van 45 euro). De flyer met het antwoordformulier kan vanaf zaterdag 5 september in de bieb opgehaald worden. Het antwoord kan tot 15 september worden ingeleverd. De winnaar wordt tijdens de Taalbrigade, op 18 september, in de bibliotheek bekendgemaakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden