De oude prototypes van WaveLAN, de voorloper van Wi-Fi, zijn te zien in bibliotheek De tweede verdieping. Foto: Menno Ringnalda
De oude prototypes van WaveLAN, de voorloper van Wi-Fi, zijn te zien in bibliotheek De tweede verdieping. Foto: Menno Ringnalda

Tentoonstelling over Nieuwegeinse uitvinding van Wi-Fi

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - In Nieuwegein is de voorloper van Wi-Fi uitgevonden. De oude prototypes van WaveLAN, de voorloper van Wi-Fi, zijn te zien in bibliotheek De tweede verdieping. Ook is de milestone award plaquette die Nieuwegein uitgereikt kreeg te bekijken. Hiermee heeft Nieuwegein een permanente tentoonstelling over de uitvinding van Wi-Fi. 

Burgemeester Frans Backhuijs opende de tentoonstelling dinsdag en nam het eerste exemplaar van het boekje ‘De wieg van Wi-Fi stond in Nieuwegein’ in ontvangst. Bewoners hebben vanaf nu de mogelijkheid om bij een bezoek aan bibliotheek De tweede verdieping een kijkje te nemen bij de plaquette en de vitrine met bijzondere, oude producten rond de uitvinding van Wi-Fi. 

Boekje

Archivaris Jacques Lemmink schreef een boekje over de uitvinding van de voorloper van Wi-Fi in Nieuwegein. Het boekje is vanaf nu verkrijgbaar bij boekhandel Bruna op Cityplaza. Milestone award plaquette Eind vorig jaar kreeg burgemeester Frans Backhuijs de milestone award plaquette uitgereikt door de president van de internationale organisatie van elektronisch ingenieurs IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), José Moura. 

Demonstratie

In de tachtiger jaren werd bij het bedrijf NCR (National Cash Register) op de hoek van de Zuidstedeweg in Nieuwegein het eerste prototype van WaveLAN, de voorloper van Wi-Fi, gedemonstreerd. De milestone award is de derde die ooit werd uitgereikt in de Benelux. Eerder kregen de uitvinding van de cd (1979) en die voor de ontdekking van supergeleiding (1911) een milestone award. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden