Utrechters en Nieuwegeiners zonder baan maakten kennis met het schildersvak. Foto: Gerbrand Langenberg
Utrechters en Nieuwegeiners zonder baan maakten kennis met het schildersvak. Foto: Gerbrand Langenberg

Kwastendag met 32 deelnemers

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN/UTRECHT - Liefst 32 deelnemers kwamen donderdag af op de tweede editie van de Kwastendag. Vorig jaar waren er twintig deelnemers. Utrechters en Nieuwegeiners zonder baan maakten kennis met het schildersvak. Op de Kwastendag gaven Mitros en onderhoudspartners les in onder meer schuren, houtreparatie, schilderen en werken op een steiger. Zo konden geïnteresseerde werkzoekenden, onder wie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ervaren hoe het is om aan de slag te gaan als onderhoudsschilder.

De organisatoren noemen de dag ‘een groot succes’. Dit vanwege de flinke belangstelling en het enthousiasme van de kandidaten. Volgende week horen zij of ze in aanmerking komen voor het leer- werktraject. Tijdens het traject, begeleid door Stichting Nelis en WIJ 3.0, worden werkzoekenden in acht weken opgeleid tot onderhoudsschilder. 

Theorielessen

De leerlingen volgen theorielessen en gaan tenminste drie dagen per week de steigers op bij Wits Utrecht, Rutges Vernieuwt, Talen Vastgoedonderhoud, SW Vastgoedverbetering of Hagemans Vastgoedonderhoud B.V. De leerlingen die het opleidingstraject succesvol afronden, krijgen een betaalde baan aangeboden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden